Elburg 2 – Roda 2

Op zaterdag 27 januari speelde Roda 2 tegen Elburg. De prioriteit van de gehele selectie was dat wij hier geen punten mochten laten liggen.

Stand van de poule vóór de wedstrijd:

Antilopen 9-16

Sparta 9-12

Dindoa 9-10

Ados 9-10

Dalto 9-8

Nova 9-8

Roda 9-8

Elburg 9-0

Met de afwezigheid van Sharon en Marieke was het tot het laatste moment een puzzel welke dames mee gingen als basisspeelster en reserve. Shanna offerde haar basisplek bij Roda 1 op (zij is ook speelgerechtigd bij Roda 2) om het risico op puntenverlies tot een minimum te beperken. Roos Benecke en Raven van Leeuwen sloten aan als reserve dames. Ik ben blij dat de beide dames mee wilden . Als kleine club zijn we enorm van elkaar afhankelijk. Als dat betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden in de volgorde van clubbelang-teambelang-individueelbelang zal dat misschien niet in alle gevallen worden gewaardeerd. Als er vragen zijn over mijn keuzes sta ik iedereen heel graag te woord. Hopelijk realiseert iedereen zich dat we het als club met zijn allen moeten doen….

We zijn wellicht een kritische club (maar zeker geen negatieve), maar we spelen al jaren op een heel behoorlijk niveau…en dat willen we zo houden ook.

We speelden met Jitter, Remco, Ilse en Tara in de aanval en met Siebe, Jonne, Sanne en Shanna in de verdediging. Siebe nam de honneurs waar als aanvoerder en gaf het goede voorbeeld door de ploeg op sleeptouw te nemen. Wel begonnen heel geconcentreerd en lieten direct aan de tegenstander zien dat er totaal geen kans was op een stunt. Na de 1-1 namen we afstand tot 7-2. Twee van onze tegenstanders botsten tegen elkaar aan waardoor de wedstrijd een kwartier stil lag. Na deze tussenpauze kon de ploeg het wederom opbrengen om met goed en fanatiek spel verder te spelen. Dit resulteerde in een 14-4 ruststand. In de tweede helft stokte de doelpuntenproductie helaas even. Roos en Raven konden wel hun debuut maken in een wedstrijd van de Roda selectie. De eindstand was 21-6.

Goals: Siebe 7, Jitter 6, Jonne, Remco en Tara ieder 2 en Shanna en Sanne beide 1.

We zijn op weg naar een veilige plek, maar helaas zijn we er ondanks de 10 punten nog niet!

Dankwoord:

-Jan en Roelie voor de support en de bitterballen

-Sharon en Marieke voor het meeleven op afstand

-Ria Knossen voor het beschikbaar stellen van haar auto

Groet Age jr.