Even een kleine update van onze jongste korfbalkanjers!

Inmiddels is de F2 al weer drie wedstrijden verder! En we kunnen in ieder geval vaststellen dat het een lekker pittig ploegje is en dat ze er vol voor gaan.

Zo ook twee weken terug tegen GroenGeel, zo’n uitwedstrijd is wel weer even spannen, waar gaan we naar toe, wat voor kleur shirts hebben ze, zijn ze groot? En als je dan aankomt moet de eerste spanning er even uitgestuiterd worden en dan even luisteren naar de tactische tips van de coach. Want jij ook al bestaat verdedigd schieten niet bij de F-jes. Zoveel mogelijk hinderen is toch wel superbelangrijk zo aan het begin van je korfbalcarrière, je tegenstander goed volgen en ook nog je billen naar de paal. Zoef zoef wat gaat het soms snel. Het team van Groen Geel bestond ook uit allemaal startende korfballertjes en de wedstrijd ging ook gelijk op. Het eerste kwartje bleef het 0-0, maar in het tweede kwartje lukte het wel, Romy maakte een mooi doelpunt. Het derde deel van de wedstrijd werden er heel wat pogingen gedaan, maar de bal rolde zowel bij Roda als bij GG niet door de mand. De spanning liep in het laatste deel van de wedstrijd op. En daar was dan eindelijk weer een Roda doelpunt van Femke 0-2, de (groot) ouders konden weer rustig ademhalen. Maar even niet opletten en oeps 1-2, GG kan dus ook scoren. Nog even knallen was de opdracht van Frank voor het laatste stukje en daar ging de bal weer vlot rondgespeeld de goede kant op en toen, pats weer een doelpunt van Femke 1-3, weer even rustig ademhalen, maar niet voor lang er kwam nog een 2-3 en de laatste minuten waren net als de voorgaande wedstrijden weer even billenknijpen, maar . . . . . gelukkig was daar het eindsignaal. En pakte deze toppertjes de overwinning.

Vorige week kwam Sporting Badhoevedorp naar Westzaan. Deze ploeg met wat ‘baasjes’ erin (en ernaast) liet al zien dat dit waarschijnlijk wel een ander soort wedstrijdje zou worden dan de voorgaande. Maar met al de vorige zeges in de achterhoofdjes ging de F2 er weer helemaal voor! De bal ging vlotjes van de ene naar de andere kant en er werd met alle macht verdedigd. Maar helaas had Sporting Badhoevedorp het geluk dat er wat makkelijker ballen invielen dan Roda. Ize wist gelukkig nog de nul van het scorebord te schieten en wat kan je dan blij zijn met z’n allen. 1-3 verloren, maar zeker hard gewerkt.

En dan afgelopen zaterdag. Op naar Amsterdam om tegen Rohda te spelen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, we roken ze al een beetje (de kansen dan). Maar helaas een pittig (lang) meisje wist twee keer met een hand de bal zowat in de korf te leggen, en tja daar sta je dan als Westzaanertje je groot te maken, en dan is het soms jammer dat je niet voor het goede verdedigen/hinderen in de f-jes wordt beloond. En na het derde doelpunt mochten we de Superspeler inzetten, een vrouwtje meer erin en de bal lekker rondspelen maakte dat Femke de 3-1 kon maken. Supervrouwtje er weer uit en weer buffelen met z’n vieren. Het was een leuke pot, teams aan elkaar gewaagd, soms wat lastig gevallen door een wesp, en tegenstanders die nog niet rechtop konden verdedigen maar de F2 ging door tot het gaatje, tussen de sprietjes en zandjes, rollend over de lijn het maakte allemaal niet uit en JA daar was dan toch nog een mooi doelpunt van Carmen! En dat hebben ze ook al door, het juichen met elkaar om een doelpunt. Wow wat is er hard gewerkt door deze toppertjes.

Aanstaande zaterdag komt de F2 weer in actie op Westzaanse bodem, DKV-Victoria komt langs en wie weet. . . .

Groetjes Mariska