Even voorstellen

Hallo allemaal, het is alweer een aantal weken geleden dat ik tijdens de algemene ledenvergadering Age Knossen sr. heb opgevolgd als duovoorzitter naast Paul van de Bergh. Voor diegenen binnen Roda die mij nog niet (zo goed) kennen, wilde ik mij graag even voorstellen.

Joris op archieffoto bij het coachen van een jeugdteam.

Mijn korfbal carrière begon op mijn 10e jaar op het gravel van Roda. Het was zo’n 6 kilometer fietsen over de Westzanerdijk en de Allanstraat om van huis naar de Torenstraat te komen, maar dat vormde geen obstakel. Na een geweldige tijd in de Roda jeugd, heb ik 8 jaar deel uitgemaakt van de selectie en daar zo’n 3 generaties van spelers en vele diepte- en hoogtepunten mee mogen maken. In mijn laatste jaar in Roda 1 ontmoette ik  Natascha, die net van OKV over was gekomen. Inmiddels zijn we 14 jaar, een huwelijk, 4 huizen en 3 kinderen verder. Hierna heb ik 4 jaar mijn geluk beproefd in het 1e van ZKV Zaandam en uiteindelijk nog 6 prachtige afbouw jaren beleefd in het 3e van Roda.

Inmiddels ben ik alweer zo’n 3 jaar gestopt met actief spelen, al kriebelde het wel weer tijdens de jubileumwedstrijd en het stratentoernooi dit jaar. Ik ben actief als trainer/coach van de E2 (samen met Mariska en Maaike) waarin mijn zoon Tom speelt. Mijn dochters Anna en Fenne zijn lid van de Kangoeroes. Ik ben sinds een jaar voorzitter van de Stichting Vrienden, waaronder Roda’s Club van 100 valt en welke bijdraagt aan diverse projecten zoals verbouwingen van het clubgebouw en de Roda Korfbal Academie.

Na mijn studie scheikunde ben ik al ruim 17 jaar werkzaam voor International Flavors & Fragrances (IFF) in Hilversum. Dit is een wereldwijd opererend bedrijf dat geuren en smaken produceert voor grote multinationals en een rijke historie in de Zaanstreek heeft onder de naam Polak & Schwartz. Ik ben werkzaam op de afdeling compliance (het voldoen aan wet- en regelgeving) en kom hier in aanraking met klanten uit allerlei windstreken, parfumeurs, chemici, toxicologen enzovoort.

Deze zomer benaderden Paul en Age sr. mij met de vraag of ik Age’s rol als duo-voorzitter wilde overnemen met ingang van het komende seizoen. Na daar goed over te hebben nagedacht, heb ik besloten mij kandidaat te stellen. Met mijn ervaring uit het bedrijfsleven en korfbalachtergrond wil ik graag een zinvolle bijdrage leveren aan onze vereniging. Ook kijk ik ernaar uit om mijn blikveld te verruimen en de Roda leden en ouders van de Roda jeugd (beter) te leren kennen.

Tijdens dit jubileumjaar zijn er veel geweldige evenementen georganiseerd die duidelijk hebben laten zien hoezeer Roda bij vele mensen leeft. De Roda selectie presteert al jaren stabiel op een mooi niveau en heeft in mijn ogen nog ruimte voor verdere groei. In de jeugd is er een hoop aanwas vanuit o.a. de kangoeroes en bestuurlijk is er een hoop goed werk verzet met bijvoorbeeld nieuwe statuten, gedragsregels en huishoudelijke reglementen die Roda toekomstbestendig maken. Naast deze vele positieve aspecten zijn er natuurlijk ook genoeg uitdagingen voor de komende jaren. De bezetting van diverse commissies en de dalende lijn bij het aantal senioren leden en teams zijn een paar voorbeelden daarvan.

Genoeg zaken dus om me in de komende jaren mee bezig te gaan houden!

Groet,
Joris Theewis