Het seizoen 23/24 zit er officieel op. Het was voor Roda een prachtig seizoen met als hoogtepunten de groei van onze jeugd afdeling, de afronding van fase 1 van de verbouwing, de promotie van Roda 1 op het veld en dan vergeet ik nog tal van hoogtepunten. Natuurlijk zijn er ook zaken aan te wijzen die niet goed gegaan zijn, maar dat hoort erbij. We doen er met elkaar alles aan om een hechte club te zijn en om de jeugd en de senioren leden een mooie tijd te laten hebben waarbij korfbal natuurlijk centraal staat.

Ook voor komend seizoen staat er voldoende op de rol. Het volgen van de junioren (die vroegtijdig) de overstap naar de senioren maken. Het kader van onze club verbreden (o.a. aanvulling van jeugdtrainers en (jeugd)scheidsrechters), fase 2 van de verbouwing, een samenwerking met Babino kinderopvang en nog veel meer.

Voor nu wens ik iedereen een heerlijke zomer met veel zon en weinig regen!

Tot in augustus!

Age Knossen
Voorzitter

Mandy Beets van Babino kinderopvang en Age Knossen namens het bestuur van WKV RODA hebben een intentieverklaring ondertekend waaruit het vertrouwen met elkaar is vastgelegd om tot een samenwerking te komen. Na de zomer worden er vervolgstappen ondernomen. Uiteraard houden we onze leden op de hoogte van de voortgang.

Op de veiling hebben we geboden op Lars die een dagdeel komt helpen met een timmerklus in huis. Of zoals Lars het zei: Als je wil dat ik de planten kom water geven dan doe ik het ook. Uiteindelijk hebben we besloten om Lars onze schuurdeur te laten vervangen. Deze was compleet verrot en dringend aan vervanging toe.
Lars heeft met wat hulp van vader het hele project op zich genomen. Uiteraard was hij hier wat langer dan vier uur mee bezig en moest het materiaal aangeschaft worden, maar we hebben nu weer een prachtige nieuwe schuurdeur. Dank aan Lars en aannemersbedrijf Volkers.

Michiel

Op de valreep van het eerste seizoen hebben de Roda Recrestars hun eerste wedstrijd gespeeld. Nadat we soms de kans kregen om met enkele spelers in te vallen bij Apollo was dit onze eerste echte wedstrijd met een eigen team. Tegenstander waren de Recrestars van KVZ ’23. Na veel heen en weer geschuif en de vraag op welke avond beide teams een volledig team konden leveren werd donderdag 11 juli de datum waarop het moest gebeuren. Door meerdere blessures van onze kant leek het er toch even op dat we ons af zouden moeten melden. Met invallers Bert en Mariska en een net op tijd herstelde Ramiro hielden we zowaar nog wat (zeer welkome!) wissels over.

De soms wat krappe shirtjes van Roda combineerden goed met de tegenstander, waar nog een origineel KZC shirt en een oranje shirt aan de start verschenen. Ook op sportief vlak waren we aan elkaar gewaagd. De mix van oud korfballers, later gestarte ouders van kinderen en een mooie range aan leeftijden op het veld moest wel tot spektakel gaan leiden. Soms veroorzaakte deze rijke variatie aan korfbalervaringen wat onduidelijkheid over de regels. Was die bal nu wel of niet klemvast en waarom mag ik hem dan niet wegslaan? Hoezo mag je als dame niet even de hand op de bal leggen als een heer wil schieten? Gelukkig hadden wij onze zeer ervaren coach én scheidsrechter Otto om het geheel in goede banen te leiden. Het is hem werkelijk subliem gelukt om in de geest van de wedstrijd te fluiten. Een enkele keer voelde een ervaren korfballer zich tekort gedaan of vond een beginnende speler juist dat de ingreep wel erg streng was, maar al met al had hij de meeste scheidsrechters van het afgelopen EK zo kunnen vervangen.

En de wedstrijd zelf? We mochten winnen of verliezen van onze coach Liselotte, maar ze wilde hoe dan ook 4-0 zien. Bij een stand van 2-1, maakten we ons even zorgen dat 4-0 niet meer mogelijk was. Gelukkig zijn er dan altijd spelers die het spelletje beter begrijpen en elkaar ook in het veld coachen en helpen het rondje om de korf op te stellen. Gaande de wedstrijd werd er zeker vanuit 4-0 steeds beter naar de korft gespeeld, stonden er niet meer twee mensen aangeef en geen afvang, en creëerden we ook langere aanvallen. De einduitslag was 8-4, maar eigenlijk was dit bijzaak. Twee teams hebben een onwijs leuke en sportieve wedstrijd gespeeld. We hopen zeker op herhaling.

Tot slot: het is Liselotte en Otto binnen een jaar gelukt om ons (beginners en ervaren oud-korfballers) zo ver te krijgen, dat we als team een leuke wedstrijd kunnen spelen en er zelfs iets van structuur in het geheel zichtbaar was. Voor die prestatie hebben we hen na afloop van de wedstrijd bedankt.

De recrestars

Begin juni heeft het bestuur een aankondiging gedaan over een eventuele samenwerking met Babino kinderopvang. Er is in de aankondiging gevraagd hoe wij als leden tegen het gebruik van de Kemphaan aankijken en of er eventuele bezwaren en/of zaken zijn waar we met elkaar rekening mee moeten houden. Er zijn een aantal vragen gesteld en reacties gegeven, die samen te vatten zijn in de volgende punten:

Verzekering:

Alle zaken m.b.t. het gebruik van derden en aansprakelijkheid worden zo goed als mogelijk afgedekt.

Schoonmaken:

Babino kinderopvang gaat in eerste instantie voor 3 dagen, waarbij de vrijdag niet wordt gebruikt. Het doel is om de locatie 5 dagen in de week gedurende 52 weken vol te krijgen (dus ook in de schoolvakanties). De opstartfase van 3 dagen geeft ons de gelegenheid om aan het gebruik te wennen. Het plan is om voor de maandagochtend een schoonmaakbedrijf in te huren die de Kemphaan schoon oplevert na een (speel)weekend. Gedurende de week is het de verantwoordelijkheid van de leden en/of gebruikers om de kantine schoon op te leveren voor de volgende gebruiker (dit geldt nu natuurlijk ook al).

Kosten/opbrengsten:

Naast een intensiever gebruik van ons complex is het natuurlijk ook de bedoeling dat de club financieel sterker wordt. Zaken als stijgende energiekosten, intensiever gebruik van de binnen situatie, schoonmaakkosten worden allemaal meegewogen in een kosten-baten analyse.

Inrichting:

Babino kinderopvang heeft uiteraard opslag nodig. Er zijn volop ideeën om hier tijdens de verbouwing rekening mee te houden. Hierbij wordt gedacht aan mobiele kasten die tijdens het gebruik door ons zelf als scheidingswand gebruikt kunnen worden. Deze kasten kunnen tijdens feesten en partijen dan weer eenvoudig tegen de wand worden geschoven.

Gebruik tijdens Roda evenementen:

Evenementen die starten tijdens de gebruiksuren van Babino (tot ’s avonds 18.30 uur) kunnen in goed overleg gewoon plaats vinden. Doorgaans zijn dit jeugdevenementen zoals schoolkorfbal of de Giga-kangoeroedag. Babino kinderopvang heeft aangegeven dat dit voor hen interessante evenementen zijn voor naamsbekendheid en dan zelfs budget vrijmaakt voor sponsoring.

Intentieverklaring:

Het bestuur heeft besloten namens WKV Roda om een intentieverklaring met Babino kinderopvang te tekenen. Dit betekent dat we gezien de vragen en reacties van de leden ons gesteund voelen in een samenwerking. De details van het contract zullen in een later stadium definitief worden gemaakt. Babino kinderopvang wordt met de verklaring in staat gesteld om het (vergunning)traject in gang te zetten.

Bestuur WKV Roda

Heb je een Raborekening en een kind van 10 tot 20 jaar wat lid is van Roda? Dan ontvang van je per kind € 125 van de Rabobank! Je kunt hier ook aanspraak op maken als je nog geen klant bent en een rekening opent bij de Rabobank.

De Rabobank is al jaren betrokken bij onze vereniging als sponsor en draagt nu tijdelijk € 125 bij aan sportcontributie voor jongeren tussen de 10 en 20 jaar wegens het 125 bestaan van de bank. De voorwaarde om hierop aanspraak te maken zijn een actieve betaal- en spaarrekening hebben (of openen) als ouder en een actieve Rabo Jongerenrekening. Het Rabo SportCadeau vraag je vervolgens aan in de Rabo App of via Rabo Online Bankieren onder “Producten” > Rabo Sportactie.

Check https://www.rabobank.nl/particulieren/sportactie voor meer informatie en de actievoorwaarde.

Dit verse kampioenen team mag maar liefst 3 versterkingen verwelkomen volgend seizoen! Melinda en Yoets halen hun korfbal schoenen weer tevoorschijn en zullen regelmatig te bewonderen zijn en ook Gwyneth komt ons team versterken! Zij stelt zich hier even voor! Welkom (terug) meiden!

Hoi allemaal!

Mijn naam is Gwyneth, ik ben al ontzettend welkom geheten door meerdere leden van Roda. Ik ben een korfballers sinds de welpjes. Ik ben toen begonnen bij ZKC’31 en heb daarna nog een aantal jaren bij ZKV gekorfbald. Ik ben nu 5 jaar gestopt met korfballen maar het bleef altijd kriebelen, vandaar mijn comeback. Vorig jaar ben ik van Zaandam naar Beverwijk verhuisd en woon ik samen met mijn vriend Mike en hond Amy. Deze maand krijg ik te horen of ik geslaagd ben voor mijn opleiding Social Work en heb hiervoor de opleiding Sport, bewegen en gezondheid afgerond op het CIOS. Sinds 1 juni ben ik in dienst als persoonlijk begeleider bij Odion KrommeNoord. Ik heb er zin in en hoop dat ik mooie jaren bij Roda kan korfballen.