F1 team van de week!

Deze week zijn de kanjers van de F1 het team van de week. Anne, Fenne, Bart, Ruben en Olle vormen dit topteam. In de zaal wil het nog niet zo goed lukken om te winnen maar dat maakt het plezier er niet minder om. Dit vijftal zet iedere wedstrijd weer alles op alles om de bal in de korf te krijgen. En als dat lukt dan wordt er een klein feestje gevierd. Zaterdag a.s. maken deze toppers hun entree in de sporthal samen met de selectiespelers. Dat vinden ze natuurlijk best een beetje spannend maar vooral superleuk. Net als de F1 heeft ook Roda 1 het moeilijk in de competitie. Ze kunnen dus alle steun en energie vanaf de kant goed gebruiken.

Roda 1 speelt zaterdag om 16.30 uur tegen Swift (A) die met zes punten in de top 3 van de competitie staat. Roda moet dus op volle kracht aan de bak en de F1 gaat het team daarbij helpen. De F1 juicht zaterdag eerst bij hun eigen wedstrijd om ieder punt dat gescoord wordt en doet het daarna dubbel zo hard bij Roda 1. Dit vijftal gaat van zich laten horen op de trommels en ze zetten het juichvolume vol open. Oplopen met Roda 1 is al een feestje op zich en hopelijk worden ze daarna getrakteerd op een mooie wedstrijd.

Zaterdag a.s. zetten we de spelers van de F1 in the spotlights en stellen we ze “live” aan jullie voor maar de spelers willen zichzelf ook alvast introduceren. Dit zijn ze:

Hoi, ik ben Olle! Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met korfballen bij de f-jes en ik vind het hartstikke leuk bij Roda. Hard rennen kan ik goed en overspelen en verdedigen ook! Als we scoren juichen we met z’n allen heel hard!

Hoi, ik ben Ruben en ik speel sinds dit seizoen  korfbal. Eerst in het veldseizoen met de F2 en nu in de zaal dus met de F1. Met mijn school de Dorpsakker had ik meegedaan met schoolkorfbal en dat vond ik zo leuk dat ik ook graag op korfbal wilde. Ik vind korfbal leuk omdat je met een team speelt. Ik hou van verdedigen, overspelen en scoren!

Hallo ik ben ben Bart en speel vanaf vorig jaar in het gezellige F-team. In het veldseizoen werden we als team kampioen, dat was heel gaaf hoor! Ik wil graag de bal onderscheppen en het is leuk om te scoren en wedstrijden te spelen.

Hoi ik ben Anna Theewis! Ik speel sinds vorige zaalseizoen in de Fjes bij Roda. Dit doe ik samen met mijn zus Fenne! De eerste jaren heb ik vaak bij onze broer Tom gekeken, wat ervoor zorgde dat ik ook heeeeel graag wilde korfballen!! Ik kan hard rennen, verdedigen, scoren en goed juichen. Ik vind korfbal heel tof!

Hoi ik ben Fenne Theewis! Ook ik speel nu een jaar korfbal bij Roda. Samen met Anna. Dat is heel fijn! Onze tegenstanders zijn vaak in de war omdat we in ons Roda-tenue veel op elkaar lijken! Dat is heel grappig. Ik hou van samenspelen, scoren en lachen als we een doelpunt maken!

Wie de doorloopbal zaterdag mag nemen dat houden we nog even geheim. Wij gaan duimen dat deze jeugdtopper raak schiet. Als de spelers van Roda 1 daarna net zo trefzeker zijn dan hebben we in ieder geval een mooie wedstrijd in het vooruitzicht. Wil je weten hoe het afloopt dan zien we je graag zaterdag a.s. om 16.30 uur in Topsportcentrum de Koog. De F1 heeft er zin in en is er klaar voor en rekent op een goed gevulde tribune!