F2 en F3 team van de week

Zaterdag a.s. start de zaalcompetitie en speelt Roda 1 in topsportcentrum de Koog tegen Tilburg 1. Er is in de afgelopen weken twee keer een oefenwedstrijd gespeeld. Roda 1 won en verloor een keer met een klein verschil. De opwarmronde is achter de rug en nu dus zaterdag de start van de echte competitie. Wij hopen natuurlijk op een vliegende start met veel scores voor Roda en een volle tribune. Naast het topteam in het veld hebben we zaterdag twee top jeugdteams die we in de schijnwerpers zetten. De F2 en F3 zijn zaterdag a.s. samen team van de week. De F3 is een nieuw team die zaterdag a.s. hun eerste competitiewedstrijd speelt. Hoe tof is het als je op dezelfde dag met de grote Roda toppers het veld op mag lopen. Kleine en grote talenten hand in hand en 1 klein talent mag dan ook nog proberen de bal in die veel te hoge korf te gooien. Dat belooft een mooie start van het seizoen te worden.

De F2 en F3 zullen vanaf de kant de grote toppers aanmoedigen en proberen om “the winning mood” erin te brengen. In ieder geval zullen ze van zich laten horen op de trommels en leveren ze vast een positieve support. Om jullie een indruk te geven van de samenstelling van deze twee topteams hierbij een voostelrondje (geschreven door de trainers en spelers zelf):

Om te beginnen de aanwezige spelers van de F2:

Ik ben Romy Koning en ik ben 6 jaar oud. Ik vind korfbal leuk omdat ik met vriendjes en vriendinnetjes in een team zit. Mijn specialiteit is veel heen en weer rennen en somt de tegenstander afleiden met tikkertje. Ons team doet het erg goed en we hebben veel plezier.

Hoi ik ben Carmen, na twee jaar kangoeroes stond ik te popelen om bij de F-jes te korfballen. Ik vind de trainingen heel leuk maar het liefst speel ik een wedstrijd. Dus nu leef ik steeds toe naar de volgende wedstrijd. Ik hoop dat we veel gaan winnen in het zaalseizoen.

Ik ben Femke Heermans en ik ben 6 jaar en zit ook in de F2. Ik vind het leukste aan korfbal dat je met elkaar bent. We zijn allemaal vrienden van elkaar. We zijn dit seizoen allemaal begonnen in de F2 en we doen het al best goed, we hebben al wedstrijden op het veld gewonnen. Ik ben goed in rennen om vrij te te lopen en kan ook al goed schieten. En ik heb er heel veel zin in om het Team van de week te zijn bij Roda 1.

Ik ben Ize en ik ben zeven jaar oud. Ik vind korfbal een heel leuke teamsport. Ik kan heel goed verdedigen. Ook vind ik dat het team het heel goed doen want we hebben al best veel wedstrijden gewonnen. Wat ik ook heel leuk vind is dat ik nieuwe vriendinnetjes heb gemaakt.

De trainers/coaches Frank en Mariska zijn supertrots op deze verse korfballertjes. Ze trainen altijd heel hard en het lukt elke training wel om meer dan 100 doelpunten te maken. Ze zijn gek op tikkertje. En tijdens de wedstrijden spelen ze de bal steeds sneller rond en kunnen ze in de verdedeing heel goed aan  hun tegenstander “plakken’”. Gelukkig spelen ze zaterdag weer een wedstrijd, daar hebben ze altijd zin in.

En dan de aanwezige spelers van de F3:

Ik ben Lens Knossen en 7 jaar, ik speel nu in de F3 met mijn beste vriend en dat vind ik heel leuk! Ik doe graag een Fortnite dansje in het veld als we scoren! Ik vind korfbal heel leuk om te doen en we zijn een goed team. Misschien worden we wel kampioen!!!

Ik ben Teun Damminga en ik ben 7 jaar oud. Korfbal vind ik een leuke sport waarbij ik met mijn handen de bal in de korf moet schieten. De bal onderscheppen kan ik ook goed. Ons team is een top team en super gezellig!

Hoi ik ben Noud, ik ben 7 jaar oud en ik speel sinds dit seizoen bij Roda in de F3. Ik vind het heel leuk dat ik bij mijn klasgenootjes in het team zit en ik ben erg goed in het gooien van de bal.

Hallo ik ben Maddy de Jong. Ik zit in de F3 en ben helemaal gek van korfbal. Alles is leuk. Trainen en wedstrijden spelen. Het is vooral leuk omdat ik met vriendjes en vriendinnetje van school speel. Mijn specialiteit is verdedigen. We hebben net een nieuw team dus we gaan het zien dit seizoen 😊

Ik ben Sanne en ben 7 jaar. Ik zit net op korfbal en ik vind alles leuk aan korfbal. Ik kan goed op de korf schieten en bind het leuk dat ik bij allemaal klasgenootjes in het team zit.

Zoals je kunt lezen hebben de F2 en 3 spelers zo allemaal hun eigen talent en dan staan ze nog maar aan het begin van hun korfbalcarrière……….. Rennen, dansen, verdedigen, tikkertje spelen om de tegenstander af te leiden, schieten en vrij lopen. Dat belooft nog wat voor de toekomst. Misschien dat de spelers van Roda 1 zaterdag ook een Fortnite dansje laten zien als er goed gescoord wordt. Dat kunnen de Fjes ze nog wel even snel bijbrengen voor de start van de wedstrijd.

Als teams van de week staan deze kanjers zaterdag a.s. om 16.35 uur in de spotlight in topsportcentrum De Koog (breedtesport zaal). Samen met Roda 1 geven ze het startsein voor een mooie wedstrijd tegen Tilburg 1. De zesjarige Femke Heermans  neemt namens de Fjes de doorloopbal. Superspannend maar superleuk voor dit jonge talent en het wordt nog leuker als de sporthal goed gevuld is en jullie haar en Roda komen aanmoedigen. Het belooft een hele leuke start van het zaalseizoen te worden dus we hopen dat je erbij bent!