Faas aankomende zaterdag jeugdtopper met de D1 als jeugdteam van de week!

Faas zou de eerste thuiswedstrijd van Roda de jeugdtopper zijn maar dat feestje ging helaas niet door. De tegenstander kwam niet opdagen en Faas moest zijn doorloopbal dus nog even bewaren. Gelukkig hadden we nog geen jeugdtopper voor de wedstrijd tegen Tilburg. Faas is dus aankomend weekend nog een keer de jeugdtopper maar dit keer doen we het dubbel goed. Het team van Faas (de D1) komt hem ondersteunen en aanmoedigen als team van de week. We rekenen dus op een goed gevulde sporthal en een hoop kabaal en aanmoediging vanuit de D1 spelers. Natuurlijk is Faas het middelpunt dit weekend en dit keer mag hij zijn doorloopbal wel nemen.

Faas jeugdtopper bij Roda 1-Tilburg 1

Faas speelt in de D1 die goed van start is gegaan in de zaalcompetitie. De eerste twee wedstrijden werden allebei dik gewonnen dus dat belooft wat. De eerste wedstrijd was tegen KZ en bij Faas thuis geldt de afspraak dat als je je van KZ ( of van andere clubs) wint er € 10,- wordt gedoneerd voor de spaarpot. Dat doet Faas net een tandje sneller lopen 😉. Eigenlijk zou deze beloning dit keer verdubbeld moeten worden want de D1 won dik met 10 tegen 2.

Faas heeft een superleuk team. Met Mitchel speelt hij al heel lang samen en ook buiten het korfbalveld spreken ze af en toe af om leuke dingen te doen samen. Korfbal is Faas zijn favoriete sport maar daarnaast is hij ook een gamefanaat. Fortnite, Spiderman en Roblox zijn favoriet.

Faas was al lid van Roda toen hij een baby was. Opa Knossen heeft hem vlak na zijn geboorte lid gemaakt (je kunt er beter maar op tijd bij zijn).  Spelend lid is Faas nu zo’n jaar vier/vijf jaar en gelukkig is goed te zien dat korfbal bij hem in het DNA zit.

Faas staat het liefst in de aanval want scoren is het leukst. Dat lukt alleen als je goed met elkaar samenspeelt. Gelukkig zit dat wel goed in de D1. Met vrienden samen een teamsport doen dat is tof.

Onder leiding van Hidde en Remco wordt er twee keer in de week hard getraind om nog beter te worden. Naast het serieuze werk is er ook veel lol met elkaar. Het leukste om te oefenen op de training is het nemen van doorloopballen.

Faas hoopt dat hij met zijn doorloper bij het eerste scoort maar dat hangt ervan af wie hem aangeeft natuurlijk!

Onder aanmoediging van zijn teamleden maakt hij vast een goede kans. Wil je erbij zijn en zien of het Faas gaat lukken? Roda 1 speelt zaterdag a.s. om 16.30 uur in topsportcentrum de Koog tegen Tilburg 1.