Flitsende start Roda E1

Na een heerlijke zomer, is het korfballen weer begonnen. De Roda E1 van dit seizoen heeft er zin in. Met Nora als nieuwe speler erbij en Celest, Tara en Isaals trainers/coaches bleken ze er vandaag helemaal klaar voor te zijn. Ados stond vandaag op het programma, maar eerst het speeltuintje, die werd al snel goed gekeurd, al bleken de meeste benen van deze meidenklup hier en daar te lang voor de toestelletjes.

Toen balletje korfje even lekker inschieten, dat zag er al goed uit. Tegenstander was er ook en ook de scheidsrechter had er zin in, nadat hij het stof bijna allemaal uit het fluitje had geblazen, nam Ados de bal uit. Maar de dames van de E1 stonden op scherp, na een keer knipperen met je ogen  had Roda de bal al onderschept. En daar gingen ze, de bal werd supersnel opgespeeld en pof 0-1 Femke van afstand. Dit riedeltje onderscheppen, opspelen met elkaar en schieten, afvangen en nog een keer schieten werd het 1e kwart vol gas uitgevoerd waarbij Femke met scherp schoot, van allerlei plekken in het veld en voor een 0-6 voorsprong zorgde.

Even op adem komen, een slokje water en door. Er werd super goed samengewerkt, gooien vangen top! Steeds kwam een van de meiden in de aangeef en de andere liepen al weer vrij. Femke een doorlopertje, Romy een mooi schot, eindelijk erin na al heel wat kansen, Femke weer een schotje na een mooie pase van Femme en Romy nog een schot erin. Top 0-10 ruststand.

Ook scherp op de afvang zorgde voor mooie kansen die lekker werden afgerond, ze bleven maar gaan die meiden, met 0-11 van Romy een kleine kans na het afvangen van de doorloper van Femme. 0-12 door Femme die een kleine kans onder de korf kreeg, 0-13 Femme met een doorloper, 0-14 Romy kansje vlakbij de korf en 0-15 door Femme met een mooi schotje. Voor Ados verdwenen de 0 van het scorebord. Maar de E1 had nog wat energie, goede pases en een superschot over. Romy nog een lekker balletje erin en toen was er nog een kwartje te gaan. De meiden wilde nog wel naar de 30 doelpunten, altijd doelen blijven stellen….

En daar gingen ze weer, 1-17 Femke met een doorloper, 1-18 Esmee met een afstandschot,1-19 Femke met een schotje na een doorloopactie, nog een keer Femke klein kansje 1-20 en tenslotte de 1-21 van Femme schotje vlakbij de korf aangegeven met een mooie pase van ver. Meiden top! Coach Celest top! Wat een teamwork! Deze week weer lekker trainen en dan zaterdag tegen GroenGeel, we beginnen weer met 0-0, maar wie weet……

Supportersclub E1