Furore D1- Roda D1

In de Trias gaat de D1 vandaag vlammen tegen Furore. Tenminste dat hopen we. Felix en Amy zijn weer hersteld dus we zijn gelukkig weer op volle sterkte.

Roda gaat goed van start en al snel scoort Floor van onder de korf het eerste punt.  Dat geeft vertrouwen. Helaas scoort Furore vlak daarna 1-1. Furore is veel in balbezit en in het eerste deel van de wedstrijd de aanvallende partij. Er wordt veel op de korf geschoten maar gelukkig heeft Furore moeite met scoren. Dan gooit een speler van Furore de bal erin via de onderkant van de korf. De bal gaat omhoog en valt daarna weer door de korf omlaag. De scheidsrechter is even in verwarring maar rekent deze bijzondere manier van score natuurlijk niet goed. Dan is Roda weer aan zet. Isa staat vrij en scoort een hele mooie 1-2. Lekker bezig! Vlak voor de wissel scoort Furore opnieuw een gelijkmaker.

In het tweede kwart van de wedstrijd is er veel druk van Furore.  Ze scoren 3-2 en Roda moet een tandje bijzetten. Roda is meer in balbezit maar het is nog zoeken naar een gat in de verdediging van Furore. Er wordt veel geschoten maar de bal treft nog niet de korf. Gelukkig geldt ook in deze wedstrijd: “de aanhouder wint”! Er wordt een mooie aanval opgebouwd en Yves scoort met een doorloopbal 3-3. Daarna laat Amy zien wat haar specialiteit is. Vanaf een ruime afstand gooit ze de bal raak! Een mooie treffer waardoor Roda met een voorsprong de rust in gaat.

Na de rust blijft de wedstrijd gelijk opgaan. Furore maakt 4-4 en daarna gaat de bal over en weer zonder dat 1 van de partijen weet te scoren.  In het laatste kwart zet Roda de versnelling erop. Felix scoort van onder de korf op zijn “eigen nonchalante wijze” 4-5. Daarna is het Tara die op de zelfde wijze heel mooi 4-6 op het scorebord zet. Er komt steeds meer variatie in de aanval van Roda. De bal gaat rond en Roda creëert kans op kans. Dan is het Tara die de kans krijgt om te scoren en dat doet ze dan ook met overtuiging. Met 4-7 op het scorebord en nog een paar minuten te spelen is de winst in het vizier. Yves krijgt in de laatste minuut een strafworp toegewezen en neemt deze beheerst. Hij scoort het laatste punt en met 4-8 mag de D1 dik tevreden zijn. Als team van de week mogen ze later op de dag bij het eerste op de trommels slaan. Ook dat doen ze vol enthousiasme en overtuiging en met deze winst in de pocket zit de stemming er in ieder geval alvast goed in.