Groen Geel A3 – Roda A1

De wedstrijd van de junioren is verzet, van zaterdagmiddag naar de vrijdagavond. Helaas is Eva deze avond afwezig. Ook is onze trouwe reporter afwezig en zo komt het dat het verslag voor een toeschouwer wordt gemaakt. Deze was niet geheel goed voorbereid. De telefoon is vergeten, dus is Nynke bereidt om de scores bij te houden. Helaas dus ook geen foto. Zoals je leest Heleen, we kunnen niet zonder je! De supporters zijn in grote getale naar de Groen Geelhal gekomen om de junioren aan te moedigen. Er zijn ook een paar toeschouwers die bij de verkeerde sporthal staan. Ik zal geen namen noemen (want de goede sporthal vinden is ook niet altijd mijn sterkste kant), maar ik ben toch even het archief in gedoken en Groen Geel heeft al sinds 1980 de groen geel hal op hun sportterrein staan. Gelukkig hebben ze dan toch de groengeel hal weten te vinden. De wedstrijd is dan al begonnen, met in de aanval: Sjoerd, Daan, Maaike en Anne van E, verdediging: Jelle, Junior, Raven en Elana (Anne van B zit op de bank).

De wedstrijd loopt gelijk op: 0-1 door een afstandsschot van Anne van E, 1-1, 2-1, 2-2 door Jelle, 3-2 en 3-3 met een doorloper van Daan, goed aangegeven door Maaike. Het is leuke pot om naar te kijken. Dan komt Elana in actie en schiet Roda naar 3-4 en 3-5. Er wordt gewisseld. Anne van Baarsen komt erin en Raven gaat naar de bank. Groen Geel scoort 4-5 en Maaike met een afstandsschot brengt de stand tot 4-6.

De stemming zit er op de tribune goed in. Kees (nee, niet de trainer…) deelt de tribune blauwe snoepjes uit, waardoor er wat gek en lacherig gereageerd wordt. Er wordt bijvoorbeeld geklapt als er een doelpunt valt aan de kant van Groen Geel. Dit geeft Groen Geel vleugels. Zij komen flink terug tot 7-6. En dan sta je zomaar ineens weer achter. Gelukkig komt er voor de rust nog een gelijkmaker, namelijk een doorloopbal door Anne van E, aangegeven door Sjoerd, 7-7.

Dan is het rust. Raven en Maaike wisselen ook weer door in het veld. Het wordt overal wat rustiger, op de tribunes, maar ook op het veld. Het lukt Roda maar niet om te scoren. Bij Groen Geel lukt dit wel, want zij lopen uit naar 10-7. Een laatste wissel tussen Anne van E en Maaike en dan komt er toch nog twee keer een bal door het mandje, een afstandsschot van Sjoerd en een afstandsschot van Elana. Dat brengt de stand, 2 minuten voor tijd, tot 10-9. Helaas…. Dit was de laatste zaalwedstrijd van de junioren. Verder maak ik gelijk maar even van de gelegenheid gebruik om Kees (de trainer) namens het hele team, veel beterschap toe te wensen met zijn gebroken pink. Nynke bedankt voor het bijhouden van de score en alle lof voor Heleen die altijd weer een leuk verslag weet te maken. Iedereen een heel fijn weekend en we zien elkaar weer op het Rodaveld.

PS Bij thuiskomst gelijk op zoek gegaan naar de telefoon en daar zie ik dat ook Manon een prachtig scoreverloop op de app staan, dus ook voor Manon, bedankt!!