Groen-Geel C4 – Roda C1 Zaterdag 16 maart 2019

De wedstrijd in de korfbalhal in Wormer begint goed voor Roda. Roda is veel in de aanval, schiet veel, maar ze willen er niet meteen in. Na meerdere pogingen scoort Pim het eerste doelpunt. En terwijl ik mijn aantekeningen maak, scoort hij weer. Het is Tara die vervolgens het 3e en 4e doelpunt maakt. Er wordt ook goed verdedigd. Het 5e doelpunt is een doorloper van Yves en ook de 6e is van Yves. De druk op Groen-Geel is hoog, Eskil scoort 2 keer bijna raak. Na een vrije bal en strafworp krijgen we het eerste punt tegen. Roda wordt vaker gestraft door de scheidsrechter, maar Groen-Geel weet dit niet vaak te benutten. Na ook voor ons een vrije bal maakt Kyra een mooi doelpunt. We gaan de rust in met een mooie stand van 1-7.

De 2e helft begint enthousiast. Na een snelle start scoort Amy 1-8. Na de tegenreactie van Groen-Geel 2-8, scoort Pim 2-9. De scheidsrechter laat zich nu wel heel vaak horen. Roda laat zich echter niet afschrikken en Felix maakt 2-10 met een door de korf ronddraaiende bal. De scheidsrechter let ook op Cathy. Zij mocht, ook al was zij ver van het spel, geen stap over de lijn zetten. Onduidelijkheid over de lijnen kon het niet zijn in deze echte korfbalhal. Groen-Geel pakt nog een punt met een strafworp 3-10, maar Amy maakt 3-11 met een doorloopbal. Pim zet de stand op 3-12 en Eskil maakt het af tot de mooie eindstand van 4-13.

Ook Eniz, Luuk en Dorien moeten worden genoemd in dit verslag. Zij hebben goed bijgedragen aan de opbouw en goed verdedigd. Leuk om te zien hoe goed ze samenspelen.