Groen Geel D3 – Roda D1

Welke barbaar heeft dit nu weer verzonnen, een korfbalwedstrijd tijdens de voorjaarsklassieker “de omloop van het nieuwsblad” en dan ook nog eens een verslag moeten schrijven dat de korfbalwedstrijd weergeeft en niet het verloop van die andere klassieker in België.

Op het moment dat de rijders nog 41 km te gaan hebben en de kopgroep een voorsprong heeft van minder dan een minuut begint de korfbalwedstrijd tegen Groengeel, de scheidsrechter blijkt een “bekende” te zijn, naar het lijkt 70-jarige Groengeelfan met sokken tot aan zijn knieholte’s en de fluit gebruiksklaar strak tussen de tanden.

Het eerste kwart begint fanatiek, Groengeel gaat er vol in en aan het eind staat het 5-2 onze verdediging in de vorm van Faas, Jael, Nora en Julian doen hun best om ze bij de korf weg te houden Mitchell, Iris, Floor en Elise gaan (succes)vol in de aanval Floor schiet er van een afstand 2 in.

Het tweede kwart gaat Nora eruit en Brechtje erin, het tempo bij Groengeel gaat verder omhoog, ze worden fysiek een stuk agressiever en ze gaan meer “lange ballen” spelen, Jael weet als een toreador een bal te onderscheppen en al draaiend de tegenstander te ontwijken waardoor deze al vallend het aanvallende voor het verdedigende vak verruild.

Groengeel begint vaker de korf te missen en ook de strafworp gaat er niet in.

Ruststand 8-3

Met nog 18 kilometer te gaan houdt de kopgroep in België taai vol op 15 seconden van het peloton en weigert zich gewonnen te geven, in de zaal zie ik bij de tegenpartij maar liefst 32 man op de tribune zitten. Kijken ze in Wormer geen wielrennen of vinden ze die hardhouten bankjes zo lekker zitten? Ik kom er niet uit.

Het vierde kwart gaat van start met Iris, Nora, Mitchell en Floor vol in de aanval waarbij Floor er in de derde minuut vanaf grote afstand meteen één in mikt, helaas reageert Groengeel meteen met een soortgelijke actie, maar Floor doet het tot haar eigen verbazing nog eens over maar dan van dicht onder de korf.

De kracht is er wel vanaf bij Groengeel en steeds vaker worden ze door de verdediging afgestopt. Klasse werk van Julian, Faas, Jael en Brechtje, de coach van Groengeel begint het ook in te zien en wordt steeds vocaler, de strafworp voor Groengeel gaat wederom mis.

Hierna gaat het tempo omhoog en gaan de ballen aan beide zijden er nog een paar keer in, Elise gaat eruit Iris erin die gelijk scoort, Julian gooit er ook nog één in en Jael laat nog twee keer zien hoe een afstandsschot nu eigenlijk precies werkt.

Eindstand 12-9

Na het eindsignaal zie ik op mijn mobiel dat in België Zdenek Stybar inmiddels als eerste de eindstreep heeft bereikt, ook een heel mooi resultaat, vanavond in de herhaling de laatste 18 kilometer maar eens op mijn gemak bekijken, eens kijken of het daar net zo spannend was als deze korfbalklassieker.

Vast niet….