Groen Geel E1 – RODA E1

Op speciaal verzoek van onze vaste verslaggever Jeroen, die niet aanwezig kon zijn, bij deze een kort verslagje van onze wedstrijd dit weekend. Cathy was met haar eigen ploeg mee (RODA 3 die al voor de 2e keer wonnen trouwens, knap hoor!) en kon niet coachen. Joris viel in en wist dat de ploeg een zware opgave te wachten stond, want GG E1 (en ook KZ E1, die volgende week zijn opwachting maakt) zijn niet de minste tegenstanders. Na de mooie overwinning tegen ZKC E1 vorige week was er echter wel het nodige zelfvertrouwen. Het eerste kwart bleek snel dat GG een paar gevaarlijke spelers in het team hadden, ook waren de spelers van GG zonder uitzondering erg behendig met de bal en speelden ze hard en strak over.

Na het onderscheppen van de bal in de verdediging schakelde GG zeer snel om en reageerden de Rodianen keer op keer te traag, waardoor we veel goals tegen kregen. We kwamen wel tot een redelijk aantal schoten van ver en de meiden kwamen goed voor hun tegenstander om doorloopballen aan te geven, maar we maakten de kansen niet af. Het laatste kwartje ging het wel gelijk op, vooral de lange ballen over de tegenstander heen leverden mooie kansen op die nu wel werden afgemaakt. Ook de vechtlust was eindelijk daar en we gaven nu wel druk nadat we de bal kwijtraakten, zodat GG niet zo makkelijk meer kon counteren.

Laten we het houden op het feit dat een aantal spelers niet helemaal topfit waren wegens ziekte eerder deze week. Goed trainen deze week (op strak gooien en geconcentreerd verdedigen bijvoorbeeld) en er weer hard tegenaan de volgende keer!