Groen Geel E3 – Roda E2 5-10

Ik heb niet veel verstand van korfbal, maar ik sloot vorige week al af met de woorden dat Joris en Mariska hun notitieblokjes vast had volgeschreven met aandachtspunten. Verdedigen, aanvallen… Het gaat in de E toch net allemaal anders. En hoe trots mogen we op onze E2 zijn! Ze hadden heel snel enkele punten opgepikt. Vooral iets over een pizzapunt. Want dat riep Joris de hele tijd over het veld heen. ‘Pizza, pizza’. En in mijn hoofd hoorde ik Andre van Duin al zingen. Hoe leuk zou het zijn geweest als het hele team had geantwoord met ‘OOOOOO, Pizza!’? Maar nee, dit bleek een tactische aanwijzing. Speciaal voor de ouders legde Mariska de manoeuvre nog even uit met bidons. Gelukkig waren onze kinderen al een stap verder. Ze brachten de pizza al in praktijk. Gaten trekken bij de korf, vrije man zoeken en scoren. Tom bleek in bloedvorm te steken. Met een zuivere hattrick zette hij onze E2 op voorsprong; 0-3. Daarna verkleinde de thuisploeg de achterstand, maar bracht Roda niet uit het lood.

Het tweede kwart begon met een speciaal moment. Het debuut van onze nieuwe aanwinst; Nienke. Ze draaide moeiteloos mee in de pizzadeegmachine en Tom ging moeiteloos door met scoren; 1-4 en 1-5. Daarna aandacht voor de man met de strakste kuif van Roda; onze eigen Damien. Hij was een beetje geprikkeld door een kleine fittie – ik probeer het jeugdig slang te volgen – met een tegenstander en dan is ‘ie eigenlijk op zijn best. Hij deed wat Cruijff ook deed wanneer die weer eens werd neergehaald; antwoorden met een treffer. Het spel zelf was trouwens erg leuk om aan te zien; het balletje wordt al steeds beter rond gespeeld. Natuurlijk, er zijn altijd verbeterpunten. Maar die laat ik aan coach en trainer over.

Als ouders genoten we gewoon van het heerlijke zonnetje, het heerlijke spel en de heerlijke doelpunten. Want daar gingen we gewoon mee door. Eerst Tom en toen tweemaal Thies. Het vierde kwart was de tank een beetje leeg. Groen Geel speelde zich steeds beter vrij en maakte ook haar treffers. Alleen Thies wist er nog eentje te scoren. Eindstand; 5-10. De strafworpenserie eindigde in 4-4.

Statistieken; Tom 6x, Thies 3x, Damien 1x