GroenGeel F1 – Roda F1 12-17

In de jaren’80 waren een paar kleuren hip; fluoriderend groen en neon geel. Waarschijnlijk hebben ze dat jaar ook alles bij GroenGeel geverfd. Poeh, wat deed de zaal pijn aan de ogen. En als je de ogen dan sloot – en geloof me, die verleiding was groot – hoorden we ook nog geen Doe Maar. Maar goed, dit is alles wat er is…het is een akelige situatie…

En in die omgeving moest ons kroost presteren. Na de monsteruitslag van vorige week lag de lat hoog. Maar ‘druk’ zit tussen de oren. Daar moet je gewoon geen aandacht aan besteden. Jip en Thies hadden dat prima begrepen.  In rap tempo hamerden ze FC Neon op een 0-5 achterstand.

Nu draaiden onze ouders al lekker warm voor de intocht in Westzaan dus de volumeknop stond op niveau ‘enthousiast’. Dit tot ergernis van de supporters van GroenGeel. Die begonnen zich opzichtig om te draaien. Als kinderen die pepernoten willen van Zwarte Piet. Alleen keken ze wat anders. De enige zoetigheid die ze kregen waren twee treffers. Ze hadden een pittig speelstertje lopen met een uitstekend schot en zij was meermalen doeltreffend.

Daarna nam Roda weer het heft in handen. Tom begon ook raak te schieten en dan weten we het wel. Als de mannen scherp staan, is er geen beginnen meer aan. Met vier treffers op rij werd de voorsprong uitgebouwd. Maar eerlijk is eerlijk, Roda had meer voor kunnen staan. Het vangen ging slordig, het schieten te vaak met één handje. Maar aan de andere kant; conditioneel zit het wel goed. Ze speelden de hele wedstrijd tegen een mannetje meer. Of eigenlijk tegen 2 mensen meer. De scheidsrechter floot iets te opzichtig in het voordeel van de thuisclub. Met zoveel doelpunten is het nog niet zo erg, maar voor je het weet verlies je zo de Europacup. Oké, ik dwaal af.

Het verschil bleef de hele wedstrijd hangen tussen de vier a vijf treffers. Nynke pakte ook weer haar treffer mee. Leuk om te zien dat het team steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. De combinatie wordt steeds beter gezocht en de dekking beter verzorgd. Thies rond de pot af met een mooie schot op doel. Hopsa, in de pocket. De aansluitende strafworpen werden met 2-3 gewonnen.

Voor de statistieken: Thies 6x, Tom 6x, Jip 4x, Nynke 1x

Groetjes Jeroen