Haarlem A3- Roda A1

Heel veel supporters gaan er vandaag mee naar Haarlem want dit is een  belangrijke wedstrijd voor de A1. Net als Roda heeft ook Haarlem alle wedstrijden met ruime cijfers gewonnen dus het kan een spannende wedstrijd worden. Om 16.40 uur begint de wedstrijd. Een aanvangstijd waar niemand blij van wordt maar met drie korfbalverenigingen in Haarlem is het net als bij ons passen en meten om iedereen een plekje te geven in de sporthal.

In de aanval beginnen Anne van E., Maaike, Sjoerd en Daan. In de verdediging Anne van B., Eva, Naomi(als jongen) en Jelle. Anne van E. opent al snel de score met een afstandsschot. Het wordt 1-1 en Jelle scoort van afstand direct 1-2. Eva van afstand 1-3 en Haarlem maakt 2-3. Daan met 1 hand (daar is ie weer) 2-4. Maar Haarlem gebruikt allerlei trucjes om mensen in scoringspositie te brengen. Dat werkt best goed en zo is het ineens weer gelijk:4-4. Als Roda dan ook nog een strafworp mist is het billenknijpen op de tribune. Gelukkig scoort Anne van E. van afstand en zorgt Daan met een schot van dichtbij voor de ruststand van 4-6.

Ook na de rust scoort Roda als eerste. Jelle van afstand. Het wordt 5-7 maar de dame van Anne van E. is te laat met wisselen van vak en Anne gooit ongehinderd de bal van dichtbij keurig door de korf. Sjoerd maakt de 5-9 van dichtbij na een 1-2tje met Daan. Haarlem kruipt weer dichterbij als zij twee keer scoren maar Daan is lekker op dreef vandaag. Hij scoort een doorloopbal  en nog een keer van halve afstand wat de eindstand op 7-11 brengt. Een betere wedstrijd dan vorige week maar we hebben wel eens beter gezien. In ieder geval gaat Roda nu alleen op kop in de poule en zo komt het kampioenschap een stapje dichterbij. Volgende week naar Anna Paulowna en daarna alleen nog maar thuiswedstrijden. Elana en Raven bedankt voor het reserve zitten!

Heleen