Haarlem B2 – Roda B1

Vlak voor vertrek de bekende vraag: Waar was het ook alweer precies? Toch bij die IJsbaan? Precies, we mogen weer eens spelen in de enorme sporttempel Kennemer Sportcentrum in Haarlem. Het is gelukt om met invallers Floor, Pim en Thijs een team inclusief twee wisselspelers op de been te brengen. We maken meteen een primeur mee. Pim zal voor het eerst van zijn leven in het veld staan met zus(je) Eefje en uiteraard is de sportpers met telelens aanwezig om deze heuglijke gebeurtenis vast te leggen.

Bam…… vlak na de start een doorloper van Haarlem. Meteen daarna de 2-0. Zou het weer zo’n wedstrijd worden? Gelukkig houdt Roda de boel vanaf dat moment goed dicht. Iedereen op het veld is nu wakker. Jacob scoort de 2-1. Tot halverwege de eerste helft gebeurt er niet veel meer. Floor en Pim komen er dan in en het spel versnelt wat. Madelief krijgt een strafworp mee, die helaas op de voorkant van de korf belandt. Even later lukt het Pim wel om de 2-2 te scoren. Inmiddels kijken we naar een heel aardige wedstrijd waarbij de aanvallen op en neer gaan, zonder dat de bal in het gele mandje verdwijnt. Tot vijf minuten voor tijd lijkt de score niet te veranderen, totdat Floor scoort met een doorloper. Helaas maakt Haarlem meteen daarna de 3-3. Gelukkig lukt het Madelief alsnog om een puntje te pakken en kunnen we toch opgelucht de rust in. De gerichte coaching van Gerrit-Jan in vooral de verdediging heeft geholpen. Regelmatig sommeerde hij spelers om er dichter op te staan of juist afstand te houden om een doorloper te voorkomen. Hij kent zijn team en ook de sterktes en leerpunten.

Maar nu de vraag of we ook juichend naar huis kunnen? Aanvankelijk lijkt er weinig aan de hand. Madelief begint de tweede helft waar ze mee geëindigd was en scoort van een afstandje. Nora legt 3-6 er in. Wat zou er nu nog kunnen gebeuren? Als toeschouwers zitten we ons al te verheugen op een betere uitslag dan dat partijtje van de avond ervoor. Ook de scheidsrechter heeft de wedstrijd hier beter in de hand. Consequent naar twee partijen en met regelmatig een vrije bal voor beide kanten. Hier zit wel de zwakke plek van Roda. Zowel in de aanval als verdediging weten de spelers hier niet echt raad mee. Na een 4-6, een gemiste strafworp door Roda en 5-6 van Haarlem beginnen we hem toch een beetje te knijpen. Zouden we blij moeten zijn met een gelijkspel? Gelukkig zit er nog flink pit in het spel van Roda en na een mooie doorloper van Madelief en een gemiste strafworp van Haarlem komt het eindoffensief. Thijs scoort in amper twee minuten tijd de 5-8 en 5-9. Haarlem kan nog een beetje aansluiten met een vrije bal, maar daarmee is het dan ook wel gedaan. Pim rondt voor de vorm de wedstrijd af met een mooi schot en zo kunnen we met de 6-10 op zak naar huis.

Het was mooi om te zien hoe juist de spelers van de B1 bij vlagen een hoger tempo gingen spelen onder de regie van Pim, Thijs en Floor. Er zit echt wel potentie in dit nog jonge B team!