Haarlem D2 – Roda D1

In een uitverkocht Kennemersportcentrum (de tribune zat vol) speelde de D1 dit weekend tegen Haarlem. Een ploeg waartegen we goede kansen hadden maar ja zoals Johan zo mooi kon verwoorden “je hebt het pas als je het hebt””.
Oeps de wedstrijd was al begonnen voor we er erg in hadden. Roda was er nog niet helemaal bij en er ontstaat in de verdediging verwarring. Daardoor ontstond een gaatje in de dekking. Haarlem profiteert van dat gaatje en maakt direct 1-0. Daar blijft het niet bij wat vlak daarna maakt Haarlem de 2e treffer. Gelukkig schudt dat de Rodianen wakker. Roda komt meer in balbezit en voert het tempo op. Vaak is Roda dicht in de buurt van de korf van Haarlem maar het is iedere keer net niet raak. Casper is de eerste die de bal in de korf weet te schieten. Van een mooie afstand maakt hij de eerste treffer voor Roda. Daarna is het Britt die weet te scoren. Opnieuw een supermooie treffer voor Roda! Blijdschap in het veld en op de tribune zette we bijna de Wave in. Toch maar even mee wachten want we zijn er nog niet……………In het 2e kwart van de wedstrijd waren er veel kansen voor Roda maar de bal wilde maar niet in de korf. Het spel werd weer slordig waardoor Haarlem kansen kreeg. Yves liet twee maal een spectaculair Jonne balletje zien. Zag er leuk uit maar helaas moet er nog gewerkt worden aan de afwerking. Het lukte beide keren net niet om de bal in de korf te tikken. Vanmiddag maar weer naar de A1 kijken voor nog meer inspiratie! Haarlem profiteerde van de slordigheidsfoutjes van Roda en met een 3-2 achterstand ging Roda de rust in.
Na de rust pakt Roda direct het initiatief. De aanval wordt zorgvuldig opgebouwd en Mats scoort een schitterende 3-3. Daarna krijgt Casper een paar goede schietkansen. Bij drie maal is het scheepjesrecht en scoort hij 3-4. Roda pakt de voorsprong en lijkt deze ook niet meer uit handen te willen geven. Er wordt door iedereen keihard gewerkt. Het spel blijft wat gehaast en slordig maar dit keer wordt dat gecompenseerd door een grote inzet. In het laatste kwart van de wedstrijd zien we nog twee hele mooie akties van Kyra. Zij maakt met een doorloper 3-5 en scoort ook het laatste punt van de wedstrijd. Met een prachtig schot van afstand scoort Kyra 4-6. Lachende gezichten op het veld en de tribune. Het harde werken wordt beloond. Met winst op zak gaan de spelers van Roda richting de Koog voor een lekkere lunch. Goed gedaan en dat met een scheids die de hele wedstrijd druk op zoek was naar haar fluitje
🙂