Heeft Roda een punt laten liggen tegen ZKV?

Over deze vraag zijn de meningen verdeeld na afloop, afhankelijk van of je een ZKV of Roda aanhanger bent. Overigens kan het merendeel van het publiek wel leven met een gelijkspel. Maar als we de feiten even laten spreken: van de 50 minuten zuivere speeltijd heeft Roda 40 minuten lang een voorsprong of staat gelijk. 10 Minuten voor het einde heeft Roda een comfortabele 14-18 voorsprong. ZKV heeft enkele hele goede heren, maar Roda oogt als team sterker. De dames van Roda maken meer dan 50% van het aantal doelpunten. Roda is vanaf de tweede helft veldcompetitie van vorig seizoen met een spectaculaire opmars bezig die zich onder de nieuwe trainer/coach René Arnoldus versterkt doorzet.

De laatste aanwijzingen.

De start is voor Roda, ondanks dat Sandy op de tribune zit i.v.m. een blessure. Coach René Arnoldus heeft Hidde en Shanna de eerste minuten aan de kant gehouden, maar na een paar minuten zorgen zij meteen al voor een 1-3 voorsprong. ZKV komt gelijk tot 3-3 maar Roda komt iedere keer weer op voorsprong. Via doelpunten van Yoets, Jari strafworp (overtreding tegen Jane), Tara en Kees strafworp (overtreding tegen Yoets) staat het halverwege de eerste heft 5-7 voor Roda. ZKV trekt de score weer gelijk. Via 7-9 en 8-10 houdt Roda de marge van twee in stand, doelpunten Jelmer, Kees en Jari. Met nog 8 minuten te spelen raakt Roda de grip op de wedstrijd wat kwijt. Door enkele fraaie aanvallende acties met dito scores van ZKV krijgt het zelfvertrouwen bij Roda een deuk. Een 8-10 voorsprong wordt in een paar minuten omgezet in een 14-11 achterstand. Even wordt gevreesd dat de doelpunten machine van ZKV nu echt op gang is gekomen. Maar met nog 2 minuten te spelen scoort Roda twee belangrijke aansluitingstreffers van Hidde en Shanna. Ruststand 14-13.

Jari met een aanvallende actie.

De vraag is weet Roda de opleving vlak voor rust door te trekken of zijn de schutters van ZKV weer terug. Het eerste gebeurt: na 2 minuten maakt Yoets al haar derde doelpunt, het staat weer gelijk 14-14. Er breekt een doelpuntloze periode aan van vijf minuten. Coach Arnoldus brengt Deborah Kraaij in. Zij is koud in het veld of zij scoort vanaf de zijlijn met een hele vlakke verre bal de 14-15. Meteen scoort Jane fraai van afstand de 14-16. Wat opvalt in deze periode is dat de aanvallende acties bij Roda over alle spelers lopen, door veel dynamiek in het spel staat er altijd wel een speler vrij. Daar komt nog bij dat de Rodianen, zeker ook aan dameskant, verdedigen als echte leeuwen. Met nog 10 minuten spelen maakt Jelmer de 14-17, vervolgens krijgt dezelfde speler nog een strafworp die hij mist. Het publiek houdt de adem in dat Roda zo’n belangrijke kans laat liggen. Maar Jelmer revancheert zich en schiet even later van afstand fraai de 14-18 binnen. ZKV heeft 15 minuten lang vanaf het begin tweede helft niet gescoord. De tegenstander had overigens ook pech  met de afronding. Maar het geluk blijft Roda natuurlijk niet toelachen. ZKV komt terug tot 17-18. Woman of the match Yoets scoort vier minuten voor tijd de 17-19. Zou het voldoende zijn voor de overwinning? ZKV zet nog twee keer aan en via een afstandsschot en een doorloopbal wordt het twee minuten voor het eindsignaal 19-19. Een punt laten liggen? Ja, maar het publiek is de echte winnaar deze middag van dit spektakelstuk.

Doelpunten: Yoets (4), Shanna (3), Jelmer (3), Hidde (2), Kees (2), Jari (2), Jane, Tara en Deborah ieder 1. Belangrijke wisselspelers: Deborah, Liselotte, Thijs en Jonne.

Redactie clubblad.