Helios C1 tegen Roda C1.

Als we verzamelen bij Roda zien we boven het Roda complex een mooie regenboog. We zijn benieuwd of we aan het eind van de regenboog een pot met goud vinden vandaag. We gaan in ieder geval voor de winst en springen in de auto op weg naar het eind van de regenboog 😉 oftewel Limmen.

Pechvogel Kyra is er niet bij want na herstel van haar blessure liep ze door een val een volgende blesure op. We hopen dat je snel herstelt Kyra want je wordt gemist!

We starten met Luuk, Tara, Jaël en Yves in de aanval en Isa, Pim, Dorien en Felix in de verdediging. Yves lijkt met zijn gele Sponge bob schoenen bij Helios te horen maar als snel zien we dat dat niet het geval is. Het tempo zit er direct vanaf de start lekker in. De aanval loopt soepel maar moet nog even worden afgemaakt. Dan komt er een mooi schot van Yves van afstand. De bal stuitert op de rand van de korf en leek er af te stuiteren maar hij viel toch de goede kant op. 0-1 voor Roda. Vlak daarna deed Yves het kunstje nogmaals en met een schot van afstand werd het 0-2. Er wordt gewisseld van vak en Helios krijgt ook een paar goede kansen. Door een slordigheidje in de verdediging wordt het 1-2. Helios maakt het Roda moeilijk. Er komt meer druk op de verdediging en als Helios de kans krijgt dan scoren ze. Het wordt 2-2 en via een vrije worp daarna zelfs 3-2. Gelukkig heeft Helios de voorsprong niet lang want Jaël scoort al snel met een schot van afstand de gelijkmaker. Ik krijg een Fisherman friend van mijn buurvrouw op de tribune en de tranen schieten in mijn ogen. Niet van de wedstrijd want deze is zeker niet om te huilen maar spannend is het wel. Tussen mijn tranen door zie ik dat Helios opnieuw op voorsprong komt maar vlak voor rust is het Felix die de stand weer gelijk maakt. Met een prachtig schot zet hij de teller op 4-4

Na de rust zoekt Roda vol de aanval. Er zijn kansen volop maar het geluk ontbreekt en de schoten niet zuiver genoeg. Helios is minder in het aanval vak aan de bal maar als ze een kans krijgen dan is het als snel gevaarlijk. Het wordt 5-4. Roda blijft hard werken en laat mooie akties zien. Yves staat vrij onder de korf en wordt snel en handig aangespeeld. Omdraaien en scoren maar en het is 5-5.

De spanning loopt op en de aanval gaat over en weer. Er wordt geknokt voor iedere bal en het publiek geniet van een leuke wedstrijd. Helios scoort met een subtiel balletje van onder de korf. Aktie is reactie bij Roda want direct wordt er een aanval ingezet die Felix heel mooi af maakt met een doorloopbal.

De laatste minuten is het billenknijpen. Helios lijkt te scoren maar de bal stuitert uit de korf. Daarna krijgen ze nog een vrije worp maar deze wordt ook gemist. Dan gaat de bal weer naar het aanvalsvak van Roda. Yves probeert van afstand te scoren maar dat lukt keer op keer niet. Dan maar een doorloopbal proberen en dat lukt wel. 6-7 voor Roda!! Zullen ze dan toch de winst pakken? Toch niet want Helios weet opnieuw een gaatje te vinden in de verdediging en maakt de stand opnieuw gelijk. Er wordt aan beide kanten nog een laatste poging gewaagd maar de bal gaat niet meer in de korf. Met een gelijkstand van 7-7 wordt er afgefloten. Geen winnaar vandaag maar twee teams die aan elkaar gewaagd waren en een hele toffe wedstrijd hebben gespeeld. Dat is ook winnen en komt in de buurt van die pot met goud 😊