Helios D1 – Roda D1

Vorige week vierde de D1 het kampioenschap maar het seizoen was nog niet afgelopen. Dit weekend moest er nog gespeeld worden tegen de nummer 2: Helios. En als kampioen moet je natuurlijk ook deze laatste wedstrijd willen winnen. Roda begon sterk waarbij Yves een hoofdrol speelde. Hij scoorde in het eerste kwart van de wedstrijd vier punten op rij! Helios liet zich daardoor niet afschrikken. Zij maakte drie punten in het eerste deel van de wedstrijd en de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Na wisseling van vakken maakte Britt een hele mooie 3-5. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. Helios scoorde 4-5 en kwam vlak voor rust op gelijkstand.

Na de rust kwam Roda niet meer lekker in hun spel. Er werd slordig gegooid en daardoor veel balverlies geleden. Helios was daarentegen gretig, scherp en snel. Iedere keer werd de aanval gezocht en met resultaat. Ze liepen uit naar 8-5. Ramon scoorde 8-6 waarna Helios de negende treffer maakte. Yves scoorde 9-7 met een vrije worp. Helaas lukte het niet meer om de achterstand in te lopen. Helios maakte het af met 10-7.

Gelukkig hadden we ons kampioensfeestje vorige week al gevierd. Deze wedstrijd was er eentje om snel te vergeten. Het veldseizoen zit er op en er is leuk gespeeld door de D1.