Het Roda Kerstmix toernooi 2018

Een prima deelname aan het Roda Kerstmix toernooi met bijna 40 spelers. Daarnaast de harde kern van de  Roda supporters op de tribune. Deelnemende teams: Roda 1, 2, 3 en de A1. Ook het zaalkorfbal team Roda 4 voor volgend seizoen deed voor het eerst mee. En zij maakten meteen indruk door beslag te leggen op de tweede plaats. Met Joris, Bert, Mariska, Natascha, Age jr., Bernlef en nog enkele spelers, die op dit moment  nog even uit de publiciteit willen blijven vanwege andere clubverplichtingen, spreek je natuurlijk over een uiterst succesvolle generatie korfballers. Het bestuur voert op dit moment al zware gesprekken met de bond hoe hoog Roda 4 in de wedstrijdsport ingedeeld moeten worden.

Deelnemers Roda Kerstmix toernooi 2018.

Maar terug naar het toernooi, wat een betere toernooi bezetting had dan voorgaande jaren. Vier teams: Blauw, Blauw Wit ( niet te verwarren met die Amsterdamse vereniging), Zwart en Wit. Er werd gespeeld volgens de KNKV wedstrijd reglementen, dat het mogelijk maakt acht maal te wisselen. Daar werd druk gebruik van gemaakt om de schutters maar in de punt van de aanval te krijgen. Ook werd getrokken aan spelers van andere teams die in dit toernooi indruk maakten.

Uiteindelijk ging de strijd om de derde en vierde plaats tussen de teams Wit en Zwart, die team Zwart uiteindelijk in de laatste minuut besliste met 2-3. Daarna de finale tussen Team Blauw en team Blauw Wit. Dit duel stond bol van de spanning. De beste schutters van Roda 1, 2, 3 en de A1 zaten in team Blauw. Zelfs de voormalige topschutter van KZ was in het geheim binnen gehaald.

Het winnende team Blauw,  voorste rij vlnr: Elana, Tara, Cathy, Yoets. Achter vlnr.: Remco, Chris, Hidde, Bert en Daan.

Dit werd natuurlijk een zeer doelpuntrijke wedstrijd, want ook het team van Blauw Wit met vele Roda legends was nauwelijks af te stoppen. Er is  maar liefst zeven maal gescoord tijdens de korte wedstrijdduur van zeven minuten. Trainer/coach René Arnoldus was zichtbaar onder de indruk van het hoge scoringspercentage. Chris Kaper scoorde de winnende treffer. Een moment van onoplettendheid tegen deze KZ legend werd team Blauw Wit fataal. Einduitslag 4-3 en toernooi winnaar werd team Blauw bestaande uit de spelers (zie onderschrift foto).