Hoe hebben de tegenstanders van Roda 1 op het veld overwinterd?

Zaterdag begint de veldcompetitie weer voor de senioren. Roda 1 moet meteen tegen de koploper Sporting Trigon. Roda staat op plaats drie met vier punten achterstand. Het zal niet gemakkelijk worden want Sporting Trigon uit Leiden is kampioen geworden in de zaal en speelt volgend seizoen in de overgangsklasse. De nummer twee van de veld poule KVS/Maritiem heeft ook een prima zaalseizoen achter de rug. Ze hebben zich met een vierde plek moeiteloos gehandhaafd in de overgangsklasse. Achter Roda staat het Utrechtse Synergo. Zij zijn fraai tweede geworden in de eerste klas zaalkompetitie met 21 punten uit 14 wedstrijden. Op nummer 5 NOVA uit Bilthoven. Vorig seizoen gepromoveerd naar de overgangsklasse in de zaal (ook met Roda als tegenstander), nu weer kansloos gedegradeerd naar de eerste klas. De nummers 6 en 7 EKVA 1 en Refleks 1 zaten in dezelfde poule in de tweede klasse en zijn gelijk geëindigd op de tweede en derde plaats. De nummer laatst in de veldpoule Sparta uit Nijkerk eindigde op de voorlaatste plaats in de zaalcompetitie en was veroordeeld tot het spelen van een beslissingswedstrijd tegen het Amersfoortse MIA. MIA won die wedstrijd en dat betekent dat Sparta Nijkerk volgend jaar in de zaal uitkomt in de tweede klasse.

Wat betekent dit voor de veldcompetitie? Sporting Trigon en KVS zijn favoriet voor de titel. Sporting Trigon heeft de titel in eigen hand en kan zich zelfs nog een misstap veroorloven. Roda zal voor de derde plaats geduchte concurrentie krijgen van het Utrechtse Synergo en misschien ook nog van het gedegradeerde NOVA. EKVA, Refleks en vooral Sparta zullen proberen degradatie te voorkomen.

De wedstrijd Roda 1 tegen Sporting Trigon 1 begint om 15.30 uur. Daarvoor speelt Roda 2 tegen Sporting Trigon 2 om 14.00 uur en Roda 3 speelt om 12.30 uur tegen het gepromoveerde Rapid 3 ( in de zaalcompetitie).