Hoogtepunten Roda kalenderjaar 2015

Aan het eind van het jaar is het de tijd voor de ‘lijstjes’, wat was het beste boek, wat was het beste album, wat was de beste theatershow en ga zo nog maar even door.

Als redactie hebben wij ook nog eens wat hoogtepunten van het afgelopen jaar op een rij gezet. De Roda Kangoeroeklup kreeg begin januari een prijs uit handen van Wout Broers bestuurslid van het district Noord-West voor de grootste kangoeroeklup van Noord en Zuid-Holland. In maart presenteert Roda de naam van de 2 nieuwe trainers voor de selectie Imre Kaptein en Michael Fritzen als opvolgers van Robert Luttik, Pieter Pauw en Bernlef Knossen. In maart organiseert Roda de sponsoravond met de voorzitter van ZZP Nederland Maarten Post, met als titel ZZP-er (niet langer) Zelfstandige Zonder Pensioen. Op 18 april zorgden de spelers van Roda 1 voor een daverende verrassing door uit bij Kampioenskandidaat Phoenix  te winnen en het kampioensfeestje van deze club  met een week uit te stellen. De champagne stond al koud maar kon weer de koelkast in. Roda 1 won met 12-16. Ook in april feest bij de Kangoeroeklup zij krijgen een nieuw speeltoestel van de Club van 100, de Oud Papier Commissie, een privé sponsor en de Stichting Beheer Roda Sportcomplex. De oude speeltoestellen staan er inmiddels al weer 8 jaar en het is net als met winkels, je moet regelmatig je (sport) aanbod verfrissen. Op Koningsdag zorgde Roda weer voor de traditionele invulling van de horeca op het schoolplein van de Kroosduiker.

Uit de Wessaner: de winnende teams van De Rank van het Roda Schoolkorfbal toernooi.

Uit de Wessaner: de winnende teams van De Rank van het Roda Schoolkorfbal toernooi.

Op 20 en 21 mei is er weer het bekende Roda School Korfbal toernooi dat al meer dan 50 jaar wordt gehouden. Dit keer met ongeveer 450 deelnemers. De Rank, het andere Oranje, werd dit jaar de grote overwinnaar zowel bij groep 5/6 als bij groep 7/8. Het andere grote toernooi is de Giga Kangoeroedag op 28 mei. 450 Enthousiaste kleuters uit groep 3 en 4 van de bassischolen Kroosduiker Noord en Zuid, de Rank Westzaan en Assendelft, De Regenboog, de Delta en de Meander uit Assendelft. Met de geweldige hulp van de studenten van de opleiding Sport, Dienstverlening  & Veiligheid van het Trias werd het weer een Giga succes met het hele spelcircuit op het Roda sportcomplex.

Ook hadden we een aantal jeugdkampioenen in de zaal de A2 en de C1. De F1 toonde zich de sterkste bij de voorjaarscompetitie op het veld. In de zomer wordt bekend dat Marcel Buijs afkomstig van OKV en Nicolien Rep van AW/DTV de selectie komen versterken. Mark Sluijs en Charlie kooiman besluiten (voorlopig) een punt te zetten achter hun korfbal loopbaan. Vlak voor de zomervakantie is er weer een kampeerweekend voor de Roda jeugd op het Roda grasveld (ja, ook dat hebben we nog). Eind oktober komt Rob van Hulst langs, in het verleden  bekend als doctor Erik de Koning uit de soap Medisch Centrum West, om ons een virtuele rondleiding te geven in het bekendste stukje Amsterdam, de Rosse buurt. Hij had zelfs een diender meegenomen om Roda’s club van 100 penningmeester Jos Kemna in de boeien te slaan.

Marjolijn Kroon, Mick Snel en Jet Henriks op de voorpagina van de Zaankanter als nieuwe trainers bij de Roda Korfbal Academie

Marjolijn Kroon, Mick Snel en Jet Henriks op de voorpagina van de Zaankanter als nieuwe trainers bij de Roda Korfbal Academie

Bij de start van de zaalcompetitie wordt bekend dat de Internationals Mick Snel (Top/Quoratio), Jet Hendriks van dezelfde vereniging en Marjolijn Kroon van KZ/Hiltex via de Roda korfbal  Academie bereid zijn de Roda jeugd 15 maal te trainen. Onze bootcamp trainer Alexander Jongerius wordt 82e bij het OCR World Championship 2015 Male frontrunner Hig in Amerika.

Ook in 2015,  8 nieuwe sponsors: Hauzendorfer Service station, Babino Kinderopvang, Korfbal Kids, Eggink Schilders B.V., Administratiekantoor Kruijver, Fiertspoint.nl en Aannemersbedrijf Marcel Schaap B.V. Want zonder sponsoring geen korfbal op het niveau wat Roda wil spelen. Vlak voor 5 december komen de (zwarte) Pieten, soms tot verrassing van de trainers, bij verschillende Roda teams langs

Op 19 december een uitverkocht huis met de cover band Road Trip. De E2 en Roda 3 winnen een schaal oliebollen om dat zij het meest origineel gekleed  gaan bij de laatste wedstrijd en/of de leukste Kerst en Nieuwjaarswens hebben.

Dit waren zo maar wat hoogtepunten uit 2015, er zijn er zeker meer te noemen. Wij wensen jullie een voorspoedig, gezond en sportief 2016.

Redactie Roda Nieuwsflitsen