Hulde aan jubilaris Cor de Jager 

Cor de jager, binnen korfbalvereniging Roda Westzaan een markante man. Cor werd in 1946 lid en heeft veel voor Roda Westzaan betekend. Zijn vader was Piet de Jager, voor veel Rodianen ook bekend als ome Piet. Cor wordt in 1977 voorzitter van het bestuur en treedt pas in 1988 af. Tijdens zijn aftreden, wordt hij verkozen tot ere voorzitter, als eerbetoon aan zijn voortreffelijke jaren van dienst.

Hij fluit dan ook al vanaf 1953 wedstrijden als scheidsrechter voor de KNKV. Deze functie heeft hij 40 jaar bekleed. In 1991 ondergaat de korfbalsport een grote verandering, waar wedstrijden dan nog in 3 vakken gespeeld worden (met 12 spelers), verdwijnt het middenvak. Cor fluit de eerste keer in deze nieuwe samenstelling de wedstrijd MIK 2 – Groen Geel 5 en besluit een minuut stilte te houden voor het verdwijnen van het middenvak. Cor: ‘Ik was een groot fan van het middenvak en vond het een verlies voor de sport. Ik overlegde met de 2 aanvoerders en zij gaven hun goedkeuring.’ Toen Rob Molanus (speler van Groen Geel) vroeg wie er overleden was, antwoorde De Jager: ‘Het middenvak’. ‘Molanus was woest, maar ik heb daar mijn moment van afscheid kunnen pakken’.

De Jager is wederom voorzitter a.i van Roda in de jaren 1991 tot 1993 en is jarenlang voorzitter geweest van het OKZW. Binnen Roda is hij tevens jarenlang de hoofdtrainer van de recreanten, elke week wordt er olv Cor een weergaloze warming up afgelegd alvorens te starten met de training rondom de korven. Menig recreantentoernooien worden er bezocht en Cor doet daar trouw elke keer de verslaglegging van.

In 1978 en in 2012 ontvangt De Jager onderscheidingen van de KNKV voor zijn grote inzet en in 2013 wordt Cor de Jager lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten voor Roda en de Korfbalbond. Cor de Jager is een man van zijn woord en een trouw lid, want nog steeds is hij aanwezig op de Algemene ledenvergaderingen, waaraan hij actief deelneemt door met een kritische blik te kijken, maar altijd opbouwend. Op de Algemene ledenvergadering van j.l. op 27 oktober werd Cor gehuldigd, hij is 75 jaar lid van Roda. Na mooie woorden van duo-voorzitters Age Knossen jr en Joris Theewis, ontvangt hij een speldje van De Korfbalbond en een prachtigebos bloemen. Cor van harte gefeliciteerd!