Hup – Vang – Stap – Schot

De trainers van de D1, Hidde en Remco, kunnen dit principe van het schot uit beweging heel goed uitbeelden: eerst een hup naar achter waarin je de bal vangt en daarna nog een achterwaartse stap om vervolgens te schieten op 1 been. Zij passen dit zelf toe als spelers van de selectie van Roda, maar hoe breng je dit nu over op de kinderen van je ploeg? En in welke leeftijdsgroep dient je dit moeilijke schot aan te leren?

Met het beantwoorden van zulke vragen is de nieuwe rode draad voor de jeugdopleiding van Roda opgesteld. In huize Mariska en Arno is op een avond een eerste opzet gemaakt door een kleine groep. Hier werd bijvoorbeeld duidelijk dat Hidde en Remco daadwerkelijk het kunstje van de titel beheersen. Daarna hebben de jeugdtrainers op de bijeenkomst van 5 maart een klap gegeven op de rode draad!

De rode draad geeft richting aan welke onderwerpen we willen trainen per leeftijdscategorie van de kangoeroes tot de A-junioren. Zo willen we al beginnen met links en rechts gooien in de F-jes. En de hup-vang-stap-schot? Daar starten we in de D-tjes al voorzichtig mee!

Waar ik trots op ben als coach van de jeugdtrainers is dat trainers tijdens de bijeenkomsten zaken waar ze tegenaan lopen durven in te brengen en dat ze vervolgens ook in de praktijk geholpen worden door andere trainers om deze zaken op te lossen. Daarbij wordt de groep trainers ook steeds groter en maken jonge trainerstalenten als Elana, Raven, Celeste, Daan en Mia goede ontwikkelingen door!

De komende weken zullen we een tweede ronde van ouderbijeenkomsten per team in samenwerking met de TJC organiseren. We willen dan graag horen hoe de ouders vinden dat het gaat en of we zaken kunnen verbeteren. De ouders zullen binnenkort hiervoor een uitnodiging ontvangen: tot snel!

Chris