IJsselvogels 2- Roda 2 11-14

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Ijsselvogels op het programma voor Roda 2 (en 1). Na de ”korte” rit van een uur en inschieten in het zonnetje waren we klaar om de punten mee naar Westzaan te nemen.  We moesten de concentratie alleen een heel stuk langer vasthouden, want het begon te onweren in Moordrecht. Concentratie is voor het jeugdige deel van Roda 2 nog erg lastig, Maar gelukkig hielp Jan Steenhoek ons hiermee: ”WEG met die telefoon, je hebt een wedstrijd te spelen!”. Na 3 kwartier konden we dan toch beginnen aan onze wedstrijd.

In de eerste minuten waren de ploegen aan elkaar gewaagd (2-2). Maar onze aanvallen werden korter en we kwamen minder tot scoren. Ook kregen we wat vrije ballen en stippen tegen waardoor IJsselvogels uitliep naar een 6-4 voorsprong met de rust.

Door 2 tactische wissels vlak na de rust kregen we meer grip op de wedstrijd, maar dit was nog niet te zien aan de score. Het verschil bleef steeds 2 punten (10-8). Toen begon het Zaanse kwartiertje, we lopen in één klap uit naar 10-13 door goals van Siebe, Jonne en Lars. Er kwamen wat irritaties en grovere duels, want er werd aan beide kanten veel toegelaten door de scheidsrechter. Maar we speelden de wedstrijd rustig uit tot er werd afgefloten bij 11-14!

Met 3 punten uit 2 wedstrijden kan er wel gezegd worden dat we lekker zijn begonnen aan het seizoen, dit smaakt naar meer!

Doelpunten: Lars 5; Siebe 4; Jonne 3; Cathy en Shanna 1

Remco