In Herinnering Bert Tuijn (1954-2017)

Dinsdag 5 december is Roda lid Bert Tuijn plotseling overleden. Bert is slechts 63 jaar geworden. Bert is bijna 50 jaar lid geweest van Roda. Hij heeft een aantal jaren in de selectie gespeeld.

Na zijn spelers loopbaan is hij bij verschillende trainers van het tweede team, zowel externe als interne,  jarenlang teambegeleider geweest. Ook zat hij in die periode in de Technisch commissie senioren.

Een andere favoriete hobby van Bert was puzzelritten uitzetten, voor met de fiets of met de auto. Niet iedereen had in die tijd een auto en dan was zo’n tocht door Noord-Holland een uitje. Maar Bert maakte het de puzzelaars niet gemakkelijk, hij stond bekend om de lastige opgaven die hij wist te verzinnen. Velen kwamen te laat binnen omdat ze de raadsels niet op tijd opgelost hadden. Een van de toenmalige voorzitters was zelfs na een kwartier de weg al kwijt.

De afgelopen jaren kenden wij hem als de enthousiaste trainer/coördinator en ook speler van de recreanten. En dat enthousiasme wist hij ook op de recreanten over te brengen. Na ieder toernooi een enthousiast artikel voor de Roda Nieuwsflitsen en de Roda website. De strijd om de beker met de “Grote oren” bij Oranje Nassau was vaak het hoogtepunt van het seizoen.

Voor Roda 3 trad hij vaak op als (interim) coach, als er een beroep op hem werd gedaan. En zo hebben we Bert leren kennen: je kon áltijd een beroep op hem doen!

Voor de familie is dit plotselinge overlijden een zeer groot verlies. Maar dat geldt ook voor Roda. Wij zullen zijn vertrouwde verschijning langs het veld en in de zaal met de recreanten enorm missen. Bert laat een heel grote leegte na, waar we ons niet op voorbereid hebben gezien zijn nog jonge leeftijd.

Wij wensen Sander, Arjan, Chantal, Miranda, Johan en de kleinkinderen heel veel sterkte toe om dit verlies te dragen.

Bestuur WKV Roda

Op dinsdag 12 december is er van 19.00 uur tot 19.45 gelegenheid om afscheid te nemen en de familie te condoleren met het overlijden van Bert Tuijn aan de Purmerweg 94 in Purmerend.

De crematieplechtigheid is woensdag 13 december om 11.30 uur in het crematorium Purmerend aan de Purmerweg 92 in Purmerend. Ook hier mogelijkheid tot condoleren.