Ivan Karsters vertrekt toch aan het eind van het seizoen bij Roda

De Roda selectie is dinsdag 7 maart geïnformeerd over het vertrek van Ivan Karsters als trainer/coach van Roda 1 naar Korfbal League vereniging Blauw Wit in Amsterdam aan het einde van het seizoen. Een maand geleden was Roda met Karsters nog overeen gekomen dat hij ook het komende seizoen als trainer/coach van de selectie zou optreden.

Wij betreuren het vertrek, gezien de bestaande overeenkomst. Wij hadden graag gezien dat hij nog een jaar zou blijven waardoor hij bij Roda nog meer ervaring op zou kunnen doen voor hij de “grote stap” zou maken. Maar een Roda bestuurslid vergeleek de situatie “met een jonge talentvolle Nederlandse voetballer die ondanks een 3 jarige overeenkomst toch naar een topclub in het buitenland vertrekt”. Iemand met tegenzin aan een contract houden, is dan vaak geen optie.

Ook Karsters heeft het moeilijk met deze beslissing maar hij kreeg een aanbieding die hij niet kon weigeren, niet zozeer in financiële zin, maar gezien zijn trainersambities. Naast zijn doelstelling om de tweede helft van het veldseizoen spetterend af te sluiten heeft hij Roda toegezegd te zullen helpen een geschikte opvolger voor hem te vinden.

De Technische Commissie voert inmiddels al gesprekken met  mogelijke opvolgers.

Bestuur Roda