JAC Paasspeurtocht, weer een ouderwets succes!

Na tijden van Corona, waarin wij bijna niets konden organiseren voor onze jeugd was het woensdag  6 april weer ouderwets gezellig bij de Kemphaan tijdens een jeugdactiviteit, georganiseerd door de JAC. Een paas speurtocht stond er op de planning en maar liefst 40 van onze jeugdleden tot aan de D hadden zich hiervoor opgegeven.

Het was even spannend, het weer zat niet echt mee en we kregen onverwachts te maken met een aardige hap uit onze hulptroepen maar dat alles mocht de pret niet drukken. Warm aangekleed en met nieuw aangevulde ouderhulptroepen en gestrikte kinderen van onze JAC leden, konden we toch veilig op pad.

Het was een gezellige boel en de kinderen gingen enthousiast in kleine groepen op onderzoek uit. Het waren zoekopdrachten, raadsels etc. en er werd vooral veel gelachen.

Na de speurtocht konden de kinderen “een schat” ophalen bij de Kemphaan en hier nog even warme chocolademelk of limonade drinken om vervolgens voldaan weer naar huis te gaan. Dank aan alle begeleiders namen het JAC! Kortom, een geslaagde middag!

Op zaterdag 9 april was het dan de beurt aan de oudere kinderen. Een klein groepje voor ons doen, 9 kinderen die zich hadden opgegeven, maar dat had waarschijnlijk meer te maken met onze uitzetting van de activiteit en dat een aantal kinderen in hun proefwerkweek zaten. Ook wij als JAC maken soms een kleine inschattingsfout 😊. Ook hier mocht het de pret niet drukken, we hebben een ontzettende leuke avond gehad met deze kinderen. Om 19.00 was het verzamelen in de Kemphaan. Zij gingen in teams zelf op pad en kregen via Whatsapp allerlei opdrachten. Van het laten strikken van je veters door een voorbijganger, het zingen van een duet met een vreemde tot het maken van een menselijke piramide.

Lol hadden ze zeker en ondanks dat het geen wedstrijd was tussen de teams, was dit gevoel er bij de teams zeker wel. Het was zo gezellig dat wij uiteindelijk ruim buiten de tijd pas klaar waren. Als laatste nog hun presentje ophalen en iets te drinken in de Kemphaan en allen gingen vol enthousiasme naar huis. Ze hadden een zeer geslaagde avond gehad,

En niet alleen de kinderen vonden het geslaagde activiteiten, wij als JAC hebben ook zeker weer genoten! Op naar de volgende activiteit!