Jeugdtopper van de week: Amber Koel

Deze week is Amber onze jeugdtopper. Dit creatieve korfbaltalent heeft veel in haar mars en zit met de D2 in de ‘”lift”. Amber is vorig jaar gestart met korfbal en speelt dit seizoen dus in de D2.  Amber zat eerst op tennis maar wilde graag een teamsport doen. Via het schoolkorfbal en haar vriendin Fonne werd ze enthousiast gemaakt om te gaan korfballen. Gelukkig is het enthousiasme voor korfbal er nog steeds.  Ze heeft een leuk en gezellig team en vindt met elkaar sporten leuker dan in je eentje.  “Het is ook leuk dat ik veel mensen ken binnen de vereniging want veel jeugdleden komen uit de buurt”.  Amber zit samen met haar broer Julian in hetzelfde team.  “Wie is er beter? ,” vraag ik nieuwsgierig maar daar krijg ik natuurlijk geen antwoord op. Natuurlijk hebben ze allebei zo hun kwaliteiten en broer en zus staan meestal niet in hetzelfde vak. Amber heeft ook nog een zusje Isabel. Isabel is ook aangestoken met het korfbalvirus en heeft een paar keer meegedaan met de kangeroes. De familie Koel is met drie korfbalkids een echte korfbal familie aan het worden.

Amber is in het veld altijd fanatiek en gaat voor de winst. Ze heeft haar lengte mee en gelukkig lukt het in de laatste wedstrijden steeds vaker  om te scoren. De D2 ging dit seizoen wat moeizaam van start maar de laatste twee wedstrijden hebben ze gewonnen. Dat maakt het spelen ook weer een stuk leuker. Amber scoorde afgelopen zaterdag het eerste punt van de wedstrijd. Dat geeft een lekker gevoel.

Amber vindt aanvallen het leukst. “Het lukt ook vaker om een goede doorloopbal te maken en we raken als team ook steeds meer op elkaar ingespeeld”.  Otto is de coach en traint het team op de dinsdag. Amber vindt Otto soms wel een beetje  streng maar we  merken wel dat we beter worden dus misschien was het wel even nodig. Doordat we eerst steeds wedstrijden verloren zakte de stemming in het team in. Het plezier komt weer terug doordat we beter gaan spelen en ook wedstrijden winnen.

Amber is 12 jaar en zit in de eerste klas van het Kennemer College in Heemskerk. Ze gaat daar iedere dag op de fiets naartoe dus met de conditie van Amber zit het wel goed. Over haar school is Amber erg enthousiast. Er wordt veel aandacht besteedt aan creatieve vakken en daar ligt de interesse van Amber. Amber schildert graag en is vaak thuis aan het tekenen en knutselen.  Misschien dus ooit naar de kunstacademie maar eerst de komende jaren naar Heemskerk.

Amber staat zaterdag in de schijnwerpers bij Roda maar daar wordt deze jeugdtopper niet zenuwachtig van. Amber heeft wel vaker in de “spotlight”gestaan. Ze zit namelijk op zangles en schittert dus ook wel eens op het podium van het Zaantheater of een ander theater. Samen met een paar andere meiden treedt ze wel eens op. Zingen is erg leuk om te doen en op het podium staan is volgens Amber helemaal niet spannend. Hoogste tijd om een keertje The Voice of Roda te gaan organiseren want dan kunnen we horen hoe deze jeugdtopper klinkt. Zaterdag hoeft Amber niet te zingen en staat ze toch in het middelpunt van de belangstelling.  Als VIP gast van Roda 1 maakt ze alles rondom de wedstrijd van dichtbij mee. Dat wordt het vast een leuke en leerzame ervaring. Roda 1 speelt zaterdag tegen Nova. Amber gaat de spelers vanaf de zijlijn aanmoedigen en hopelijk is ook de tribune weer goed gevuld. Veel plezier Amber en zet ‘m op met je doorloper.