Jeugdtopper van de Week: Dorien de Leeuw

Afgelopen weekend was het Caspar gelukt om geluk te brengen bij Roda 1, ze wonnen!!! Uit het zelfde sterrenteam komt deze week Dorien de Leeuw, die het spannend-leuk vindt! Ook geselecteerd op geluk brengen! Want het eerste kan nog steeds wel wat punten gebruiken.

Dorien is 10 jaar en speelt voor haar 2e seizoen bij Roda. Het schoolkorfbaltoernooi zorgde ervoor dat ze echt wilde korfballen en daar zijn wij heel blij mee. Deze zaalcompetitie speelt Dorien voor het eerst in een 8-tal. Best lekker, dan kan je af en toe even uitrusten. Behalve dan als de bal snel terug komt. Een hoogtepuntje tijdens de trainingen van Remco en Kees was het wedstrijdje jongens tegen de meisjes. En tja u raadt het vast al, de meiden hadden gewonnen.  Dorien heeft het prima naar haar zin bij Remco en Kees, vorig jaar werd ze getraind door Koen Havik ook leuk. Het grote verschil tussen de broertjes Havik, Kees is toch wat serieuzer. En dat begint ze vruchten af te werpen. Wekelijks strijdt de D1 om de punten, maar moest helaas vaak zonder het veld verlaten. De laatste wedstrijd werd er eindelijk weer eens gewonnen. Dit nieuwe team begint aan elkaar te wennen en laten we hopen dat dit het begin van nog meer overwinningen is.  Tijdens de trainingen vindt Dorien het schieten het leukst en tijdens de wedstrijd staat ze liever in de aanval om belangrijke ballen aan te geven. Soms probeert ze ook wat doelpuntjes mee te pakken het liefst van afstand.

En ja later in Roda 1 lijkt haar ook wel heel leuk!!!

Als Dorien niet aan het korfballen is of op school, De Regenboog, zit. Kan je haar op dinsdag vinden bij de Scouting Assendelft, ja die van de olliebollen. En op woensdag voor pianoles bij Louis v. Dijk hier in Westzaan. De Bingo bij Roda dat ging haar ook goed af, als Bingo-kampioene verliet ze die avond de Kemphaan. Zo af en toe nog thuis, die grote verbouwde boerderij aan de kruising in Assendelft, dan lekker op de Ipad, spelletjes, minecraft of filmpjes van vlogger Dylan Hagens kijken, gewoon omdat het grappig is. En als er tussendoor nog tijd is om gezellig met pap, mam, zus en zusje op stap te gaan dan het liefst naar een plek waar veel achtbanen zijn. Dorien is niet bang en gaat het liefst over de kop. De leukste achtbaan tot nu toe was een zelf te programmeren StarWars-baan in Legoland. Dat worden vast hele leuke schoolreisjes als Dorien later juf is en tijdens de gymlessen zou er dan veel vaker gekorfbald worden!