Jeugdtopper van de week: Eskil

Eskil is de nieuwste aanwinst van de D2. Hij is dit seizoen gestart met korfbal en staat nu al in de schijnwerpers als jeugdtopper van de week. Zo snel kan het gaan binnen Roda. Eskil heeft Roda 1 nog niet eerder zien spelen maar zaterdag a.s. zit hij als jeugdtopper van de week “eerste rang”. Nu maar hopen dat Roda gaat vlammen en Eskil en alle andere supporters Roda de winst ziet pakken.

Eskil  is aangestoken met het korfbalvirus door het schoolkorfbal en zijn vriend Eniz. Eniz speelt ook in de D2 dus de twee vrienden spelen nu samen. Niks leukers dan samen met je vrienden lekker sporten. Eskil is blij met zijn team al is het wel balen dat ze nog niet hebben gewonnen dit seizoen. Er wordt hard aan gewerkt om daar snel verandering in te brengen. Doorloopballen, de bal rond spelen, de verdediging goed dicht houden, het komt allemaal aan bod in de trainingen en iedere week wordt dit team een beetje beter. Die eerste overwinning gaat eraan komen! Daar hebben wij alle vertrouwen in.

Eskil is 11 jaar en zit in groep 8 van de Kroosduiker. De basisschool zit er dus bijna op. Eskil weet nog niet naar welke school hij volgend jaar gaat maar wat hij wel weet is dat hij later iets met computers wil gaan doen. Games bouwen, ontwikkelen of testen dat lijkt hem wel wat als baan. Als ik hem vraag naar wat hij het leukste vak vindt op school dan blijft het even stil. Na even te hebben nagedacht zegt hij lachend: tablettijd is het leukst. Helaas is de tablettijd maar beperkt maar gelukkig kan hij dat thuis een beetje compenseren.

Het is geen verrassing: thuis is gamen een favoriete bezigheid van Eskil maar dat is niet het enige wat hij graag doet. Eskil zit ook nog op karate. Een sport waarbij kracht, concentratie en reactievermogen getraind wordt. Eigenschappen waar deze karate-kid ook bij het korfbal zeker iets aan zal hebben.

En dan is er naast korfbal en karate ook nog reddingszwemmen waar Eskil actief aan doet. Hij heeft het brevet van junior redder 3 dus weet wat hij moet doen als iemand in nood is. Hij oefent in het zwembad allerlei uitdagende reddingstechnieken en is ook wel eens mee geweest voor een reddingsoefening op open water. Hij heeft tot nu toe nog nooit iemand echt hoeven redden maar als iemand een keer in nood is dan weet Eskil wat hij moet doen. Deze goede zwemmer zien we dus misschien  later terug als strandwacht of bij de reddingsbrigade.

Op vakantie is Eskil ook graag actief bezig. Afgelopen zomer was hij samen met zijn ouders en broer naar België. Het leukst van deze vakantie? Daar twijfelt Eskil niet over. Dat was het boogschieten. Hij vond dit supergaaf om te doen. Het liefst zou hij dus nog een sport erbij gaan doen maar daarvoor is de agenda te vol en de boogschutters vereniging heeft een wachtlijst. Gelukkig maar want wij hopen natuurlijk dat Eskil gewoon lekker blijft korfballen.

Eskil heeft een tweelingbroer. Of het leuk is om een tweeling te zijn? Nou ja: je hebt altijd iemand om mee te spelen maar net als met gewone broers en zussen dus ook altijd iemand waarmee je gedoe kunt hebben. Gelukkig is het vaker leuk dan niet leuk. De moeder van Eskil laat mij een foto zien en ja hoor deze jongens lijken behoorlijk op elkaar maar gelukkig haal ik Eskil er wel uit. Zijn broer is nog niet aangestoken met het korfbalvirus maar wat niet is kan misschien nog komen. Eskil vertelt lachend dat hij de oudste van de 2 is. 2 minuten eerder was hij en die twee minuten maken natuurlijk een wereld van verschil.  Zaterdag a.s. is Eskil te gast bij Roda 1. We hopen natuurlijk dat Roda 1 samen met Eskil punten gaat pakken. Zet ‘m op Eskil en heel veel plezier!