Jeugdtopper van de week: Esmee van der Heiden

Als ik de gymzaal in Westzaan binnenkom is het pikkedonker. Hier is toch de training van de D2? Even denk ik dat ik verkeerd zit maar dan hoor ik wat gerommel en gelach en hoor ik iemand aftellen van 10 naar nul. Blijkbaar zit ik toch wel goed hier want ik hoor een paar bekende namen waaronder die van onze jeugdtopper van deze week: Esmee. De training is bijna afgelopen en eindigt in het donker. De D2 sluit de training af met een lolmoment en doet verstoppertje in het donker. De verstopplekken zijn creatief gevonden en al zie ik weinig van wat er gebeurt duidelijk is wel dat dit team een hoop plezier heeft met elkaar. Gelukkig wordt Esmee gevonden en de rest van het team ook. Dat is maar goed ook want stel dat je iemand vergeet dat is je team ineens niet meer compleet bij de volgende wedstrijd. Als de lampen aangaan zie ik eindelijk naar wie ik op zoek was. Esmee komt lachend naar mij toe lopen en dan kunnen we met de lampen aan beginnen aan ons mini interview.

Esmee is zaterdag a.s. onze laatste jeugdtopper van dit seizoen. “Saving the last for best”? Dat hopen we natuurlijk zowel voor Esmee als Roda 1. Het zou toch mooi zijn als Roda 1 deze de laatste thuiswedstrijd van het binnenseizoen de winst pakt. Dat zal niet makkelijk zijn maar wie weet wat er mogelijk is tegen Dindoa. Esmee gaat het allemaal van dichtbij meemaken maar wie is onze jeugdtopper van deze week?

Esmee speelt ongeveer drie jaar nu bij Roda en ze vertelt dat ze is begonnen in de E3. Dit seizoen speelt ze in de D2. Esmee is begonnen met korfbal via het schoolkorfbaltoernooi. Ze vond de kennismaking met het korfbal zo leuk dat ze besloot om lid te worden. Voordat zij ging korfballen heeft ze een tijdje op Musical les gezeten. Dat was ook erg leuk maar nu is Korfbal haar favoriete bezigheid .

Esmee geeft aan dat ze een superleuk team heeft. De sfeer is altijd goed. Er wordt goed samengewerkt tijdens de trainingen en daarnaast hebben de spelers veel lol met elkaar. Esmee vindt het wel jammer dat ze nog maar weinig wedstrijden hebben gewonnen. Je gaat toch voor de winst en wil graag in een wedstrijd zoveel mogelijk scoren. Als dat niet lukt en je verliest steeds dan is dat wel balen. Gelukkig heeft de D2 inmiddels wel 2 wedstrijden gewonnen en heeft Esmee er vertrouwen in dat ze meer gaan winnen.

Esmee vindt alles leuk aan korfbal. Verdedigen is leuk want het is altijd weer een uitdaging om te voorkomen dat de tegenpartij kan scoren.  Scoren vindt zij het aller-leukst. Daar doe je het natuurlijk allemaal voor. Esmee wordt iedere wedstrijd een beetje beter en het lukt haar steeds vaker om te scoren. Zelf noemt ze als sterkste punt haar aanval.  Ook is deze jeugdtopper goed in vrijlopen.

Dat Esmee bij Roda terecht is gekomen is een gelukje want ze woont in Krommenie. Gelukkig vinden haar ouders het geen bezwaar om even heen en weer te pendelen naar Westzaan. Esmee is 10 jaar en zit in groep 6/7 (7) van het Palet. Na schooltijd is Esmee graag aan het voetballen. Dat is leuk om te doen maar ze blijft absoluut op korfbal want dat wint het van voetbal.

Verder is Esmee graag creatief bezig.  Ze vindt tekenen en knutselen leuk. Ook kijkt zij graag filmpjes op Youtube. Jill is favoriet. Tekenen, knutselen, mode en beauty het komt allemaal voorbij in de filmpjes van Jill.  Niet zo gek dus dat Esmee groot fan is van Jill.

Deze creatieve en sportieve dame is deze week onze jeugdtopper. Als ik Esmee vertel dat ze een doorloopbal mag nemen voor aanvang van de wedstrijd van Roda 1  dan reageert ze lachend maar met een lichte paniek in haar stem.  “Op zo’n hoge korf”? “Dat gaat mij nooit lukken”!! Ik vertel haar dat het niemand nog gelukt is om dit seizoen raak te schieten dus doe gewoon je best en geniet van jouw moment in de schijnwerpers. Dat genieten gaat vast goed komen.

Esmee heeft Roda 1 nog nooit zien spelen maar ze heeft er heel veel zin in om een keer een wedstrijd van dichtbij te volgen. Hopelijk wordt het een mooie en spannende laatste thuiswedstrijd en pakt Roda nog een paar puntjes.  Toi, toi, toi en zet ‘m op Esmee!