Jeugdtopper van de week: Isa van Randen

Jeugdtopper Isa van Randen

Wie durft er nog? Onze laatste jeugdtopper Esmee was de eerste jeugdtopper van dit seizoen die raak schoot. Superblij was ze met haar doorloopbal en de enthousiaste reactie van het publiek. Een mooie prestatie maar ja wie durft er nu nog? Nou de stoere Isa natuurlijk!  Zij sluit als jeugdtopper het binnenseizoen af. Dit doet zij niet bij Roda 1 maar bij Roda 3. Een primeur voor Roda 3 want zij hadden nog niet eerder een jeugdtopper. Waarom de keus voor Roda 3? Nou omdat Roda 3 een superleuk team is, omdat Isa daar een aantal spelers goed kent en omdat de trainer/coach van Isa Cathy in dit team speelt. Roda 3 is dus Isa’s eerste keus en dus zetten wij deze week niet alleen Isa in de spotlight maar ook Roda 3.

Onze jeugdtopper van deze week is de Speedy Gonzales van de D1.  Razendsnel verplaatst Isa zich door het veld. Rap als water heeft de tegenspeelster van Isa vaak het nakijken. Ik heb afgesproken met Isa na de training van de D1. Vandaag wordt de training afgesloten met een potje trefbal. Trefbal is 1 van de favoriete spelletjes van dit team. Na lang zeuren mocht het eindelijk een keertje van Cathy. Trefbal is een goede oefening voor gericht gooien en geeft tegelijk een hoop  lol en reuring.  Dat noemen we een win-win oefening.  Plezier en zin heeft de D1 eigenlijk altijd wel in de trainingen en wedstrijden. Isa vertelt dat zij heel blij is met haar teamgenootjes. Natuurlijk iets meer met de meiden dan met de jongens;-) . De meiden kletsen en lachen heel wat af met elkaar maar ondertussen wordt er toch ook goed getraind. Isa vindt korfbal leuk omdat het een teamsport is. Je doet het met elkaar en wordt door te trainen als team ook steeds beter. Isa is begonnen in de E en kwam via een vriendin van haar broer op het idee om te gaan korfballen. Haar teamgenoot Tara zit bij haar in de klas en zij kent veel school- en buurtgenootjes die bij Roda spelen. Dat is ook leuk aan korfballen bij Roda en een voordeel van een vereniging in de buurt.

Op het moment dat ik Isa spreek is zij nog 10 maar volgende week wordt zij 11. Dit gaat ze vieren op de pannenkoekenboot en aankomend weekend is het feest in huize Van Randen.  Het kinderfeestje van Isa wordt nog even uitgesteld want eerst wordt de zolder opgeknapt.  Isa krijgt daar een nieuwe slaapkamer. Als haar nieuwe kamer klaar is dan mag ze een slaapfeestje geven voor haar vriendinnen. Eerst nog even de boel opfrissen maar dan heeft ze straks de hele zolder tot haar beschikking en wordt het met de vriendinnenclub vast een heel gezellig slaapfeest.

Isa zit in groep 7 van de Kroosduiker. Gym en rekenen zijn favoriet en als ik vraag wat het minst leuk is dan komt na lang twijfelen het antwoord: begrijpend lezen. Isa hoeft nog niet na te denken over haar volgende school maar weet wel al wat ze later wil gaan worden. Daarover heeft zij geen twijfel: dierenarts gaat het worden.  Waarom? Nou simpel: ze is dol op dieren. Thuis hebben ze twee Labradors: Storm en Eve en een heleboel bijen. Nou ja die bijen dat zijn natuurlijk geen huisdieren maar ze horen er wel helemaal bij. De vader van Isa is imker dus vandaar de bijen.  Net als Isa zitten de bijen nooit stil. Als straks het seizoen weer begint zijn ze druk in de weer en produceren ze met elkaar de enige echte Westzaanse zomerhoning. Gezellige boel dus in de achtertuin van de familie van Randen en deze ambachtelijke honing schijnt trouwens erg lekker te zijn.

Na schooltijd speelt Isa het liefst even lekker een spelletje op de Ipad maar ook speelt zij vaak met haar vriendinnen. Ook is zij graag met Youtube iets aan het natekenen. Altijd genoeg te doen dus. Gelukkig is er altijd tijd voor Korfbal en gaat zij daar nog steeds met veel zin en plezier naartoe. Aankomend weekend is deze jeugdtopper de VIP van Roda 3. We rekenen op een volle tribune en een paar teamgenoten van de D1 op de trommels. Met deze support wordt het hoe dan ook een mooi feestje in de sporthal of die doorloopbal raak gaat of niet. Roda 3 maak er een mooie wedstrijd van en zet Isa goed in het zonnetje. Isa heel veel plezier en zet ‘m op!