Jeugdtopper van de week: Jaël

2018 is aangebroken en daarmee is het jubileumjaar van Roda van start gegaan. Dit jaar viert de vereniging haar 100 jarig bestaan en staan er veel leuke activiteiten op het programma. Zoveel leuke dingen dat je bijna vergeet waar het allemaal om draait: Korfbal dus. Zaterdag a.s. speelt Roda 1 de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar thuis tegen Sparta (N) 1. Jaël is komende zaterdag de jeugdtopper van de week. En de eerste jeugdtopper van dit jaar is zeker niet de minste. De coaches van de D1 noemen haar “de ballerina van het team”. Zwaaiend, zwierend en altijd sierlijk beweegt deze topper zich door het veld. Ze heeft een mooie manier van bewegen, is razendsnel en ook nog eens een slimme speelster. Daardoor is zij haar tegenstander vaak net een paar passen voor en weet zij zich makkelijk vrij te spelen.

Jaël is 10 jaar en zit in groep 7 van de Rank. Op school werd zij door Jelmer enthousiast gemaakt voor het korfbal. Het schoolkorfbal gaf haar het laatste zetje. Ze zat toen al op turnen maar wilde ook graag een teamsport doen.  Ze heeft door het korfbal veel nieuwe mensen leren kennen. Het leuke aan teamsport is dat je veel lol hebt met elkaar en samen werkt aan 1 doel. Jaël speelt dit jaar voor het eerst in de D. “Het is een gezellig team met leuke kinderen en we doen het best goed in de competitie”, aldus Jaël. Over haar coaches is Jaël ook enthousiast. Cathy en Michael zijn aardig en ze doen het goed als trainer/coach. “Ook organiseren zij leuke dingen naast het korfbal”, vertelt Jaël.

Het is al eerder voorbij gekomen dat Cathy de knuffelcoach is van de D1 is. Ook Jaël springt na een wedstrijd regelmatig op de nek bij Cathy. Enthousiast vertelt Jaël dat zij aankomende zomer mee gaat met het kamp van het GJC waarvan Cathy 1 van de jeugdleiders is. Dat wordt vast 1 groot feest.

Jaël is graag lekker actief bezig. Naast korfbal doet zij ook nog aan turnen (vandaar haar sierlijke bewegingen in het veld). Dit multitalent heeft dus niet alleen maar korfbalmedailles in haar kast hangen maar daar hangen ook een heleboel medailles die zijn gewonnen met het turnen. Haar favoriete toestel is de ongelijke brug. Daar is zij op haar best.

Als Jaël niet aan het turnen of korfballen is dan zijn er ook genoeg andere dingen die zij leuk vindt om te doen.  Ze vindt knutselen leuk om te doen, fluit een aardig deuntje op haar dwarsfluit en speelt graag en vaak buiten. Op dit moment is zij druk met het verzamelen van kerstbomen. Ze heeft er inmiddels samen met haar broer al 60 opgehaald. Deze gaan ze aankomend weekend inleveren en dat levert weer een mooi extraatje op voor de spaarpot. Ondertussen hebben ze de komende dagen een hoop lol met de kerstbomen want met zo’n grote verzameling kun je mooie hutten bouwen.

Deze sportieve jeugdtopper vindt op school de gymles het leukst maar ook rekenen doet zij graag. Zij gaat met plezier naar school en denkt er zelfs over om misschien later zelf ook voor de klas te gaan staan. Dat is nog ver weg maar wat zij later ook gaat doen “deze slimme meid is op haar toekomst voorbereid”.

Jaël heeft tijdens de wedstrijden vaak een kleurige bloem in haar haar. Deze jeugdtopper fleurt de boel lekker op, zowel met haar bloem als met haar lach. We zijn benieuwd welke kleur zij zaterdag draagt tijdens de wedstrijd van Roda 1. Ze heeft met haar team laatst al een keer een wedstrijd van het 1e gezien. Toen was Iris de jeugdtopper en mocht het team mee “oplopen”. Aankomende zaterdag staat Jaël “in de spotlight” en mag zij de doorloopbal nemen. Jaël is er klaar voor en heeft er zin in! Wij weten in ieder geval alvast zeker dat zij een dikke tien krijgt voor sierlijkheid en haar vloeiende beweging en met een beetje geluk schiet ze raak.  Wij wensen Jaël in ieder geval heel veel plezier en succes!