Jeugdtopper van de week: Julian Koel

Deze week is Julian Koel de jeugdtopper van de week. Julian heeft bij de laatste thuiswedstrijd van Roda zijn zus in aktie gezien als jeugdtopper. Aankomend weekend zijn de rollen omgedraaid en zit zijn zus op de tribune en staat hij in de schijnwerpers. Julian was onder de indruk van de kwaliteiten van het eerste team van Roda. De laatste thuiswedstrijd was super spannend en natuurlijk hoopt deze jeugdtopper aankomend weekend weer zo’n mooie wedstrijd te zien.

Julian speelt in de D2 en is nu zo’n drie jaar aan het korfballen. Hij werd enthousiast door het schoolkorfbal toernooi en is begonnen in de E2. Hij speelt nu dus zijn eerste jaar in de D en heeft nog steeds veel plezier in het korfballen. Aanvallen vindt hij het leukst en scoren is natuurlijk het ultieme doel. Gelukkig lukt dat steeds vaker. De D2 startte wat moeizaam maar komt in de laatste wedstrijden steeds meer tot scoren. Er zijn zelfs twee wedstrijden gewonnen en dat brengt weer meer energie in het team. Julian is blij met zijn team. Het is een gezellige groep. Zelfs toen er veel werd verloren bleef iedereen enthousiast.

Julian en zijn zus hebben ook een goede reden om extra hun best te doen. Toen de D2 een periode achter elkaar bleef verliezen zei de moeder van Julian “als jullie vandaag winnen dan eten we vanavond patat”. Dat werkte goed want Julian en zijn zus gingen vol gas die wedstrijd en waren beregoed. De wedstrijd werd gewonnen en er was die avond patat! Ook de week daarna werd er patat gegeten bij de familie Koel. Nu hopen we natuurlijk dat Julian de rest van het seizoen patat mag eten op zaterdag want dan gaat het goed met de D2. Ik denk dat de andere spelers van de D2 deze regeling graag zouden overnemen maar of dat nou de bedoeling is? Ik denk ook niet dat de ouders van Julian de “patatprijs” er de rest van het seizoen in houden. Misschien moeten we wel afspreken dat als Julian de doorloopbal bij Roda 1 raak schiet dat dan de “patatprijs”nog 1 keer wordt uitgereikt. In dat geval heeft Julian een portie patat dik verdiend.  

Julian vindt een teamsport het aller-leukste. Naast het korfbal doet Julian ook aan tennis. Ook daar heeft hij veel lol in. Hij speelt geen competitie maar wel af en toe een toernooi. Meestal dubbelt hij. Hij heeft laatst een keer een toernooi gewonnen en mocht dus een beker mee naar huis nemen. Dat was mooi natuurlijk! Tennis is leuk maar korfbal staat gelukkig op nummer 1 bij Julian. Bij korfbal heb je meer supporters en het spelen met een team maakt het extra leuk.

Julian heeft nog een hobby en dat is een hele bijzondere. Hij doet aan stuntsteppen. Op de skatebaan en in de halfpipe doet  Julian allerlei stoere stunts en tricks. Hij doet dit niet alleen in Westzaan maar hij is ook regelmatig te vinden in het skatepark in Koog aan de Zaan. Dat is een paradijs voor skaters en stuntsteppers. Ik vind het stoer want stunten op zo’n baan is niet zonder risico en een nieuwe stunt leer je met vallen en opstaan. Gelukkig is Julian niet bang om te vallen. Dat hoort er nou eenmaal bij. Met een helm op en kniebeschermers aan kan er ook niet veel mis gaan. Het leuke aan deze hobby is dat je iedere keer weer wat nieuws leert en uitprobeert. Vallen, opstaan en weer doorgaan. Leuk Julian maar zorg ervoor dat je heel blijft want we kunnen je niet missen in het veld.

Op dit moment is Julian gek van Rubiskcube. Ook speelt hij regelmatig  Roblox, online met zijn vrienden. Ik had er nog nooit van gehoord maar dat ligt aan mijn leeftijd. De jongens bij mij thuis kennen dit natuurlijk wel.

Julian vindt Roda een toffe club. Naast het korfbal wordt er veel georganiseerd en dit jaar nog meer omdat de vereniging het 100 jarig jubileum viert. Julian vertelt dat hij laatst heeft meegedaan met de bingo. Dat was een superleuk en hij is ook met een mooie prijs naar huis gegaan. Hij heeft een Nerf pistool gewonnen en kan daarmee zijn schietvaardigheid gaan verbeteren. Hopelijk komt deze schietvaardigheid hem ook van pas zaterdag a.s. bij Roda 1. Dan natuurlijk geen pijltjes schieten maar gewoon die doorloopbal raak schieten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan want dit is niemand nog gelukt dit seizoen. Maakt niet uit want in dit geval is het plezier belangrijker dan “winnen”. Dat geldt natuurlijk niet voor Roda 1. Daar zien we ook graag plezier maar hopen we toch vooral dat ze gaan winnen.

Zet ‘m op Julian zaterdag en vergeet vooral niet te genieten van jouw moment in de schijnwerpers.