Jeugdtopper van de week: Luuk Gort

Afgelopen zaterdag de wekker gezet om de Jeugdtopper van deze week Luuk Gort op te zoeken. Hij was zich al op zijn eigen wedstrijd tegen Blauw Wit aan het voorbereiden. Deze wedstrijd werd helaas niet gewonnen, Luuk was er al bang voor, Blauw Wit was scorend een maatje te groot.

Luuk is 10 jaar en korfbalt al een jaartje of 5 vanaf de Kangoeroes en nu in de D1. Krijgt trainen van Remco en Kees en daar is Luuk wel blij mee. Het leukste vindt Luuk om aan te aanvallen en mooie doelpunten te maken en te zien van zijn teamgenoten. Zijn eigen mooiste doelpunt is er een genomen bijna vanaf de middenlijn!!! En ook een keer toen hij gooide was het raak maar die telde niet, helaas. Ook bij Luuk probeer ik wat ‘los te krijgen’ over Remco en Kees. Niet veel, maar ik krijg wel wat te horen over de trainingsstof: ‘Naaien’ en ‘Koningen’. Met het spel Koningen sta je met je hele team in een rij achter elkaar vanaf de strafworpstip klaar om te schieten. Er zijn twee ballen en als diegene achter je de bal er eerder in heeft dan jij, lig je eruit. Wie als laatste overblijft, is de Koning! En ‘Naaien’, altijd goed voor de teamspirit ;), drie of vier kleine teams elk team heeft een eigen korf, er is 1 bal in het spel, je kan samen spelen met een team of dan toch beslissen die er af te schieten. . . .wie is er te vertrouwen! Ook brengen de mannen het team korfbal-technisch en tactisch het een en ander mee. Luuk geeft aan al beter te zijn geworden in het 4-0systeem en het nemen van strafworpen. Het is een leuk team de D1. En Luuk is erg blij dat hij weer samen met Yves en Eniz in een team zit.

Naar school gaat Luuk in Amsterdam-Noord. Daar staat de Bonkelaar en Luuk zit in groep 7, een klas voor kinderen met hoogbegaafdheid. Luuk vindt het fijn dat hij daar werk op zijn niveau krijgt en er ook hard voor moet werken. Het leukste vindt hij gym en de schooltuinen en het schoollab. Nog even geduld het tuintje is nu nog leeg maar over een maanden kan er flink geoogst worden! Verder vermaakt Luuk zich prima met een potje gamen. En dan vooral voetballen tegen zijn vader, zijn vader wint nog wel vaak, maar Luuk wacht rustig af op het moment. . .dat hij er beter in is geworden! Zo af en toe is Luuk ook buiten te vinden, dan wel om te voetballen. Binnen vermaakt hij zich graag met lezen en puzzelen, met 5000 stukjes of een binaire puzzel. Luuk kijkt erg uit naar de vakantie lekker naar Bonaire, vrienden maken en heel veel zwemmen.

Maar eerst a.s zaterdag naar Roda 1 – Weidevogels 1. Luuk heeft er zin in, droomt er stiekem al van om later ook in het eerste te spelen. En we hopen natuurlijk allemaal dat hij net zo veel geluk brengt als de vorige jeugdtoppers en dat Roda 1 weer 2 punten pakt en dan echt uit de degradatiezone te zijn. We wensen Luuk en Roda 1 zaterdag veel succes!