Jeugdtopper van de Week: Nadine

De laatste Jeugdtopper van de Week staat al te trappelen. Nadine uit de C1, is dit seizoen bij Roda gestart in de D1, maar in de zaal doorgeschoven naar de C1.

In Hardinxveld-Giessendam  zijn ze bij HKC al begonnen met de voorbereiding op het duel a.s. zaterdag tegen Roda 1. Met bus en veel bombarie zullen zij naar het ‘Zaantje’ komen. Ik vrees dat de veegploeg van Roda zich weer klaar kan maken. Want al met een gelijkspel is HKC kampioen. Maar wat is er nu leuker om dan gewoon als Roda 1 in je thuishal te stunten en de punten te pakken.

Nadine is er klaar voor, de korf in de tuin heeft geen moment rust. We kijken nu al uit naar haar doorloper!

Via haar zusje Iris, die haar voor ging, en goede verhalen van andere korfballers bij haar op school besloot Nadine om ook te komen korfballen. Ze is 12 jaar en zit in de 2e op het Zaanlands Lyceum. Waar gewoon gekorfbald wordt tijdens de gymlessen!

Het meidenteam met Koen en Kjeld bevalt Nadine goed. Kjeld altijd rustig weet de meiden af en toe even wakker te schudden en Koen verzorgt de conditietraining, want met te veel geklets kan er nog wel wat gelopen worden. Met zo’n hele meidengroep is het wel wat hechter.  Soms wel eens te hecht wanneer Kjeld ze weer uit de kleedkamer moet halen, want er wordt heel wat gezellig afgekletst. Tijdens de wedstrijden merken ze dat ze steeds beter op elkaar ingespeeld raken en de doelpunten worden gemaakt door diegene die op dat moment de beste kansen heeft. Nadine speelt liever in de aanval, “dan hoef je je tegenstander niet zo in de gaten te houden”. Korfballen is voor Nadine een manier op lekker te ontspannen, op de training is het lekker om nog even te kunnen kletsen tijdens het schieten, maar een partijtje spelen is wel het leukst. De altijd rustige Nadine verandert in het veld toch wel een beetje. Lekker fel en als iemand een duwtje geeft. . . . een beetje pit, daar houden we van!

Naast korfballen houdt Nadine ervan om een gezellige meidenavond te houden, tip voor bij Roda! Of lekker met vriendinnen naar de stad. Verder gaat er veel ‘vrije’ tijd op aan huiswerk. Tijdens vrije dagen of op vakantie vermaakt Nadine zich prima met een beetje luieren, muziekje luisteren, zwemmen.  De vakanties worden meestal in Italië doorgebracht, maar bovenaan haar wensenlijstje staat Amerika.  Wat ze na het Zaanlands gaat doen weet ze nog niet. Misschien een jaartje highschool in Amerika?

Maar eerst zaterdag Jeugdtopper van de Week zijn bij Roda 1 – HKC 1. We wensen je heel veel plezier en gaan ervan uit dat Roda 1 voor een mooie afsluiter van deze zaalcompetitie zorgt!