Jeugdtoppper van de week

Aankomende zaterdag heeft Caspar Koekkoek de eer om de eerste thuiswedstrijd van Roda 1 tegen Albatros 1 de ultieme mascotte te zijn.

Caspar is super-sportief, 12 jaar, speelt in de D1 en zit in de 1e op het Zaanlands Lyceum. Naast dat Caspar korfbalt, tennist hij ook 1x in de week en zo af en toe een toernooidagje, voetbalt graag met zijn vrienden, doet naast zijn reguliere vakken op school ook nog de sportklas erbij, waarbij freerunning zijn favoriete les is, en de foto laat zien dat hij op alle sportieve vlakken uit de voeten kan.

Deze super-sportieve maar relaxte Caspar speelt in de D1. Ook bij Caspar probeer ik wat los te peuteren over Remco of Kees, het wordt nu toch wel eens tijd wat ongecensureerd over deze heren te horen, maar ook dit keer moet ik u teleurstellen, ook deze pupil laat niets los. Caspar is blij met deze twee mannen en heeft er zin in om Kees te zien vlammen tegen Albatros. Caspar speelt op trainen het liefst partijtje lekker aanvallen en doelpuntjes mee pakken. Zijn mooiste doelpunt ever was het moment dat hij vanuit de ruimte een diepe bal richting korf kreeg aangespeeld en vanaf een metertje op vier de doorloper vrij laag moest los laten en . . . . hem scoorde!!!! Hij hoopt nog vaker fantasieballen te scoren, want waarvan iedereen denkt ‘doe nou niet. . .’, zijn het mooist als ze zitten. Wie weet heeft de wedstrijd a.s. zaterdag ook nog wat in petto!

De zaterdag staat bij de familie Koekkoek meestal in het teken van korfbal want ook broer Felix, vorig jaar pupil van de week, en broertje Jacob korfballen. Zelf was Caspar er even een jaartje tussenuit maar we zijn weer blij dat hij er weer is. En het weekend is helemaal compleet als vader nog even een toernooitje met de recreanten meepikt, maar daar naar kijken vindt Caspar niet zo heel spectaculair. Het wachten is nu nog op moeder Koekkoek, wanneer zal zij in actie komen. . . Is er een weekend vrij of een vakantie dan reist de familie af naar Duitsland waar familie woont, zo ook deze kerstvakantie waar gezellig samen kerst met heel veel familie en lekker eten werd gevierd. Zelf spreekt Caspar ook lekker Duits, dus dat maakt zo’n uitje natuurlijk een stuk gemakkelijker.

Over een paar jaar wil Caspar ook wel in Roda 1 spelen en lijkt het ook wel mooi om in het Nederlands team te spelen. Wij zeggen ga ervoor! Maar eerst zaterdag samen met Roda 1 de punten binnen halen. Veel plezier!