Kamp Roda 2022

Op vrijdag 8 juli om 16:15 vertrokken we met de A, B, C en D teams op de fiets naar Egmond- binnen, het was best een lange fietstocht dus de E-teams werden gebracht met de auto. Voor sommige was het hun eerste keer kamp en de eerste keer 2 nachtjes zonder papa & mama , best een beetje spannend maar wat heeft iedereen het goed gedaan! Onze bagage was ondertussen al onderweg naar de locatie met de aanhanger. Na 1.5 uur gefietst te hebben met een kleine onderbreking vanwege een afgebroken trapper was de fietsrit verder voorspoedig verlopen. Bij boerderij hoeve Vredensteijn was het eten bijna klaar en konden wij met zijn allen eten. Na het eten was de corvee ploeg aan de beurt om op te ruimen, elke dag waren er andere kinderen aan de beurt. We hadden het hele weekend vaste teams en die teams vormde meteen de ochtend, middag en avond corvee ploeg.

De avond viel en sommige kinderen werden al wat zenuwachtig, want ze hadden gehoord dat we een spooktocht zouden doen. Eenmaal buiten verzamelt werd er eerst een spookverhaal vertelt, sommige kinderen hadden nog aardig wat praatjes maar niet voor lang meer.. Ondertussen zat de begeleiding in de grime en schmink, klaar voor de spooktocht! Toen alles en iedereen klaar was gingen de kinderen met groepjes van 5 of meer het bos in en het bleef s nachts nog lang onrustig……

De volgende dag hebben wij met zijn alle ontbeten. Rond 10:00 begon de speurtocht, met opdrachten en vragen richting het strand. Bij het strand heerlijk gezwommen, zandkastelen gebouwd en gevoetbald. Na een tijdje op het strand zijn we met zijn alle terug gelopen en halverwege hebben we een lekker verkoelend ijsje gegeten. S’middags stond er een 5 kamp op de planning waar alle kinderen super goed aan mee deden! We sloten de dag af met patatjes, een broodje hamburger en daarna een disco! De heupjes werden nog even goed losgegooid voordat alle tassen ingepakt moesten worden. Helaas komt er aan alle leuke dingen een einde, de tassen werden ingepakt, de kamers werden netjes gemaakt en iedereen kroop bijtijds onder de wol. De wekker ging weer vroeg en het was gelijk doorwerken, tassen in de aanhanger, kamers schoon en tussendoor ontbijten en corvee. Iedereen heeft goed geholpen, samen hebben we er voor gezorgd dat iedereen op tijd klaar stond. Om 10.15 was het tijd om te vertrekken, iedereen stapte op zijn of haar fiets en de tocht naar Westzaan kon beginnen!

Wij als begeleiding hebben het heel erg naar ons zin gehad en willen graag iedereen bedanken voor het super leuke weekend! Wij kijken nu al uit naar volgend jaar! Helaas was er wel een grote pechvogel, Patrick heeft een vervelende val gemaakt en helaas zijn sleutelbeen gebroken. Wij wensen Patrick een goed herstel en verwachten hem volgend jaar weer fris en fruitig! Lieve Rodianen, nogmaals bedankt voor het leuke weekend! Tot volgend jaar!

De kampeercommissie