Ken je die mop van een trainingsweekend in noodweer?

Ze gingen niet zou je denken..

En of we gingen. Weer of geen weer, de selectie ging dit weekend op trainingsweekend naar Mia in Amersfoort. Aangezien onze nieuwe trainer René een ontzettende kampeerliefhebber is (als je hem komende weken tegen komt op het veld, vraag vooral even naar zijn tent ervaringen..), sliepen we deze keer niet knus op een rij in een jeugdherberg, maar moesten de tenten uit de kast worden getrokken. Het is immers Augustus, we hebben een prachtige zomer, dus wat is er dan leuker dan kamperen. Dat is zeker hoe ik zelf over kamperen denk. Maar zelfs ik begon even te twijfelen aan hoe leuk ik kamperen vind toen ik de weersvoorspellingen had gezien en vrijdagnacht meerdere malen wakker werd van het enorme slechte weer.

Daar gingen we dan.. zaterdagochtend om 7:30uur richting Amersfoort. De een met zijn regenjas, de anders met zijn winterjas, want sja buienradar zei nog steeds niks anders dan regen en kou. Naast dat er dit weekend in tenten geslapen zou worden, was er uiteraard ook een korfbal aspect. Dit jaar waren we te gast bij CKV Mia, om samen met diverse clubs uit de 1e en overgangsklasse en 8 kamp te spelen. Aangekomen op het terrein van Mia zagen wij al wat tenten staan. Maar in plaats van het opblazen van luchtbedden, kwamen daar vele mensen juist met hun luchtbed uit de tent. Op de vraag waarom ze aan het inpakken waren kwam maar 1 antwoord: het was een hel afgelopen nacht.. vannacht slaap ik thuis. Dankzij de vakkennis van een aantal spelers uit de selectie, stonden onze tenten binnen no time. Maar wat bleek.. een gat in de vrouwen tent. Zal je net zien met deze weersvoorspellingen. Na wat improvisatiewerk was ook dit probleem weer snel opgelost. Nog even snel een groepsfoto maken nu het zonnetje nog schijnt en iedereen nog kan lachen en dan op naar de eerste wedstrijd die al om 10 uur startte.

Zowel met 1 als 2 speelde we in een poule met dezelfde tegenstanders. Voor ons waren dit Sparta Nijkerk (tevens onze eerste competitietegenstander op 8 september), Fiks en Dindoa. De prestaties en uitslagen waren wisselend. We hebben goede dingen laten zien, maar toch ook wel weer gemerkt dat we nog hard aan de bak moeten. Maar zoals René al vaak zegt, hier moeten we geduld voor hebben. Na deze poulefase speelde we beide nog 1 wedstrijd tegen een tegenstander uit de andere poule. En wat was het mooi weer! Af en toe een wolkbreuk, maar grotendeels was het droog en kwam de zon vaak genoeg tevoorschijn. Het toeval trof dat het juist in de laatste wedstrijd enorm hard begon te regenen. Maar gelukkig konden de zeiknatte shirts na deze wedstrijd direct uit en konden we na een warme douche en knus plekje opzoeken in de kantine.

Zoals jullie wellicht nog uit mijn vorige trainingsweekend verslag kunnen herinneren is de selectie dol op spelletjes en quizzen. Ook dit weekend kwam er dus een spel op tafel. En je raad het al, ook deze keer werd het de jongens tegen de meiden. Het spel van dit weekend: Wie ben ik?! Dit weekend bleek ook maar weer hoe enorm creatief onze jongen zijn. Als je iedereen vraag 2 namen op te schrijven en je krijgt: 3x Bobbie Eden, 2x Glenn de Koning en 3x Donald Trump…. Uiteraard hadden de meiden dit spel dan ook gewonnen met hun snelheid en creativiteit.

Na de barbecue was het nog tijd voor een toernooi koppelschieten. Onze selectie nam deel met twee teams: Shanna en Jelmer en Hidde en Deborah (onze interim speelster, die dit weekend kwam testen of wij echte zo een leuke selectie zijn en of we ook nog een beetje kunnen korfballen – hopelijk to be continued..) Helaas wisten we niet de eerste plek te behalen, maar dat mocht te pret niet drukken.

Het avondprogramma werd afgesloten met een knalfuif met DJ Jan Stahli – wie anders?! zoals de aankondiging al zei. Hoewel we dit toernooi nog geen prijs in de wacht hadden gesleept waren wij toch zeker wel de winnaars van de dance battle. En zo konden wij dus met een voldaan gevoel de tenten in kruipen. Hoewel we de hele dag, tegen alle voorspelling in, prachtig weer hadden gehad, was het ‘s nachts toch wel heel erg koud. Met 5 truien, 3 dekens en 5 paar sokken per persoon kwamen wij de nacht (of ochtend?) heelhuids (en droog!) door.

Waar het bij voorbaat leek uit te lopen op een enorm koud en druilerig weekend, werd het achteraf gelukkig alleen maar een extra dekentje in de nacht en veel zon gedurende de dag. We kunnen dus opnieuw spreken van een succesvol trainingsweekend!

Komende 2 weken zijn er nog een aantal oefenwedstrijden alvorens we op 8 september iedereen hopen te zien langs de lijn in Westzaan!

Yoets

Bekijk hier de video.