Korfbal in Corona tijden

Korfbal is nu niet belangrijk, maar toch wilde ik graag wat zaken met jullie delen.

Helaas is de rest van dit veldseizoen afgelast, dit was al een tijdje bekend. Verdere details over de competitie 2019-2020 zijn vandaag gedeeld door het KNKV. De veldcompetitie wordt als niet gespeeld beschouwd, voor de zaal zijn de tussenstanden omgezet naar eindstanden. Details over wat te doen als bijvoorbeeld de koploper een wedstrijd meer heeft gespeeld zijn nog niet uitgewerkt zo lijkt het. Voor de selectie is dit een gunstige uitkomst, zo zal het 2e promoveren. Meer details zijn te vinden op de KNKV site: https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates.

Voor Roda betekent het afgelasten van het huidige veldseizoen, naast het niet meer trainen en spelen ook dat een hoop evenementen niet door kunnen gaan. De werkers dag, het schoolkorfbal, de eindeseizoensbarbeque, afscheid van spelers en trainers die iets anders gaan doen: het moet allemaal worden uit- of afgesteld.

Het niet doorgaan van activiteiten zal zijn weerslag hebben op de onze kantineomzet, een belangrijke inkomstenbron voor Roda. Ook verlies van andere inkomsten, bijvoorbeeld van sponsoren die het moeilijk hebben, moet worden ingecalculeerd. Vanuit het bestuur zullen we mogelijke regelingen vanuit de gemeente en de KNKV of NOC-NSF nauwlettend volgen, maar het is nog de vraag of wij daarvoor in aanmerking zullen komen. Het is duidelijk dat we in de toekomst ook zelf in actie zullen moeten komen om de financiële gaten op te vullen. Een nieuwe veiling of obligatieverkoop wellicht, alle suggesties/initiatieven zijn welkom.

We hopen allemaal dat we na de zomer weer verder kunnen met ons gewone leven en dat de korfbalcompetitie van volgend seizoen doorgang kan vinden, maar niets is momenteel zeker.

Om de Roda/korfbal gedachte levendig te houden vraag ik jullie om ‘thuiskorfbal’ foto’s of filmpjes in te sturen naar onze Instagram/facebook redactie, zodat we het korfbalgevoel warm kunnen houden. Ook tekeningen, archieffoto’s of andere Roda content zijn welkom. Stuur dit naar: krantje@wkvroda.nl.

Ik wens jullie allemaal veel sterkte toe in deze moeilijke tijden!

Groet,
Joris