Korfbal show van Roda 1

Een van de vele doelpunten van Roda, verslagenheid bij de tegenstander.

De tribunes waren zaterdag niet geweldig bezet. Maar de Rodianen die hebben gekozen voor een Kerstfair hadden beter naar sporthal De Koog kunnen komen. De Roda toeschouwers zijn dit seizoen nog niet zo verwend, maar zaterdag was het “bingo”. De Rodianen beloonden eindelijk hun zaalspel met een hoog scoringspercentage. Het team speelde ook onherkenbaar. De laatste paar weken was het spel flets, maar nu straalde de ploeg een en al gretigheid uit, met aanvoerder Thijs voorop. Thijs speelde verdedigend een van zijn beste wedstrijden. Het team zette collectief een hele goede prestatie neer met een aantal spelers/speelsters die heel sterk speelden. We noemen geen namen, want het is toch in de eerste plaats een teamprestatie. Illustratief is ook dat beide vakken elk dertien keer scoorden.

Tot de stand 7-7 ging het gelijk op, waarbij met name een aantal Tjoba dames een zeer gevaarlijk afstandsschot hadden en een goede afronding van de vrije bal. Daarna sloeg Roda een beslissend gat van 11-7, met scores van afstand van Sandy, Jelmer, Kees en Yoets. De rust ging in met 14-10.

Na rust verslapte Roda niet. De stand werd naar 16-12 getild, daarna ging het hard met Roda omdat (bijna) alle doelpogingen trefzeker waren. Roda liep uit naar 22-14 met doelpunten van Kees (2x), Jelmer (2x), Yoets, Liselotte, Jane en Jari. Alle  Roda spelers kwamen tot scoren. Op de Roda bank vierde coach Ivan Karsters ieder doelpunt als een overwinning. De eindstand kwam bij de stand van 26-21. Omdat koploper ONDO bij Swift onderuit ging is de spanning terug in de poule. De afstand tussen de koplopers en de nummer voorlaatst is slechts 4 punten.

Nog even de statistieken:

Doelpunten: Kees (7); Jari (4); Jelmer (4); Sandy(3): Yoets (3); Jane (2); Liselotte (2); Thijs (1). Strafworpen die Roda meekreeg waren van: Jane en Sandy.

Doelpunten tegen: Roda heren 12 maal en Roda dames 9 keer.