Korfbalvereniging Roda gaat van 2 naar 5 hoofdsponsors.

Gaat Roda betaald korfbal spelen zul je misschien denken? Klotst het geld in Westzaan en Assendelft tegen de klippen op?

Voorlopig nog geen betaald korfbal in Westzaan. Wel constateerde de sponsorcommissie van Roda de afgelopen jaren een trendverschuiving, mede veroorzaakt door de achterliggende crises. Bedrijven kijken kritischer naar hun sponsorcontracten. De tijd van grote meerjarige vier cijferige sponsorcontracten lijkt voorbij.

Roda heeft zich grotendeels aan die ontwikkelingen kunnen onttrekken want naast BENECKE en de Rabobank (al 45 jaar!) verwelkomt Roda nu Eggink Schilders BV, Fietspoint.nl en Saense Lelie.  Eggink Schilders bestaat volgend jaar negentig jaar en is een begrip in Haarlem e.o. Het bedrijf richt zich op particulieren, VVE’s , woningbouwcorporaties, overheid en utiliteit. Fietspoint.nl heeft een enorme webwinkel met twee fysieke verkooppunten, met alle mogelijke merkfietsen en verkoopt ook fietsen onder eigen merk.  Toevallig zijn de fietswinkels van Fietspoint.nl in Beverwijk en ook weer in Haarlem beiden vlak naast het station. Saense Lelie is gevestigd op de Zaanse Schans. Het bedrijft verkoopt souvenirs en herbergt verschillende ambachten waaronder een ambachtelijke stroopwafelbakkerij en chocolaterie. Ook kan er handgeschilderd Delfts blauw besteld worden. En als u de Zaanse Schans binnen komt wordt u op de foto gezet door een fotograaf van de Saense Lelie.

Het bijzondere van al deze bedrijven is, m.u.v. de Rabobank, dat deze bedrijven buiten Westzaan zijn gevestigd, maar dat de directeur/eigenaren allemaal in Westzaan wonen en de vereniging een warm hart toedragen. Zij verwachten niet meteen een piek in hun omzet, maar zien het belang van een actieve sportvereniging voor het dorpsleven in Westzaan en Assendelft (ruim 20% van de Roda leden komt uit Assendelft).

Binnen deze sponsors heeft de Rabobank een bijzondere positie. Vanaf 1973 is de Rabobank onafgebroken een van onze hoofdsponsors (over duurzame relaties gesproken!) . De Rabobank ondersteunt Roda de komende jaren specifiek om de maatschappelijke- en gezondheidsambities vorm te geven speciaal bij de jeugd.

Samen met onze voormalige grootste werkgever uit Westzaan BENECKE, voor al uw werkzaamheden “Op, langs en in het water” hebben deze beide hoofdsponsors er de afgelopen jaren voor gezorgd dat Roda al jarenlang een stabiele eerste klasser is. En als we Roda afzetten tegen de bevolkingsomvang van Westzaan hoort Roda bij de vijftien grootste korfbalverenigingen van Nederland. En dat is voor een belangrijk deel te danken aan de Rabobank en BENECKE.

Op de foto de reclameborden van de hoofdsponsors