Kort verslag van de bestuursvergadering van december.

Inmiddels gaan we richting het einde van 2018. Een mooi moment om stil te staan bij de hoeveelheid werk die op de achtergrond wordt verricht om de vereniging te laten groeien -zowel in leden als in vereniging algemeen –  zodat iedereen zijn geliefde sport kan blijven beoefenen. Hoewel er veel dingen goed gaan binnen de vereniging blijven bepaalde onderwerpen steeds terugkeren. Een van de belangrijkste onderwerpen: vrijwilligers. Als vereniging kampen we nog steeds met een onderbezetting van commissies. En zonder vrijwilligers… ik hoef het eigenlijk niet eens meer te zeggen. We weten immers allemaal wat er gebeurt met een vereniging als Roda als de vrijwilligers ontbreken. Mocht je de komende dagen bezig zijn met je goede voornemens voor 2019, kijk dan of jij wellicht in het nieuwe jaar ook iets kunt betekenen voor een commissie. Groot of klein, alle bijdragen zijn meer dan welkom.

Andere belangrijke punten van afgelopen maanden:

  • De wijziging van de statuten en het huishoudelijk regelement. Een enorme klus waar met name Age Knossen senior en Marieke Steenhoek ontzettend veel tijd en werk in hebben gestoken. inmiddels zijn de documenten goedgekeurd en (binnenkort) terug te vinden op de website.
  • Dan is daar ook de AVG waar wij ons als vereniging aan moeten aanpassen. Ook dit brengt enorm veel werk met zich mee waar Joris Theewis zich op heeft gestort. Vele zaken zijn al goed geregeld, maar de komende periode zullen er nog een aantal wijzigingen worden doorgevoerd. Zo komt er een privacy policy en moeten alle leden toestemming geven voor gebruik van onder andere hun naam en foto’s. Uiteraard zullen de leden geïnformeerd worden met alle acties omtrent de AVG.
  • Dit zaalseizoen kwamen voor een nieuwe uitdaging te staan: de kantine. VVZ heeft besloten de kantine behorende bij de breedtesporthal waar wij als Roda onze meeste thuiswedstrijden spelen, niet meer te openen tijdens onze wedstrijden. Gelukkig kunnen wij vanaf nu terecht bij de kantine van onze buren KZ.
  • Daarnaast zijn wij als Bestuur bezig met het creëren van een archief in de cloud’. Dit heeft als doel dat belangrijke, maar ook mooie en leuke documenten over de vereniging niet bij iedereen op zolder belanden. Maar dat wij de geschiedenis van Roda voortaan bij elkaar hebben in de cloud en er geen documenten verloren gaan.
  • Ook is het bestuur bezig om de communicatie binnen zowel commissies als de vereniging om een betere manier aan te pakken. Dit omvat (soms kleine) aanpassingen die ervoor moeten zorgen dat de vereniging meer gaat leven bij iedereen. Enkele voorbeelden hiervan: selectie en jeugdleden wedstrijd verslagen laten schrijven, het creëren van algemene mailadressen voor commissies, een gemoderniseerde vorm van de algemene ledenvergadering, het zoeken naar een nieuwe redactie, kwantiteit en kwaliteit van de jaarverslagen.