KVA E3 – Roda E1 11-16

….Of was het 10-15? Of 9-14? Of 11-17? Kortom, we hebben gewonnen maar er was wat onduidelijkheid over de score. De scheidsrechter floot een van zijn eerste partijen en dan blijkt fluiten echt een kunst. Zelfs bij de E1 gaat het spel snel. Maar de jonge scheids weerde zich kranig, zeker met een liefdevolle knuffel van zijn moeder. Hij bleef maar zeggen ‘we hebben verloren’. Maar dat zag ik anders. Heel snugger zei ik in semi-vragende zin: uh, we hebben toch gewonnen? Volgende keer zal ik met Saense tongvol uitspreken, want nu snapte hij niks van mijn opmerking. Anyway, korfbal dus. Goed nieuws: de punten konden we meenemen. Al heeft de E1 er hard voor moeten werken.

Beide ploegen gooiden het eerste kwart alle energie in de strijd. Dekken, schieten,  passen… KVA wilde de punten, maar Roda ook. Als twee partijen wat willen, gaat normaal een derde met het bot er vandoor. Maar er was geen derde partij. De buit werd dus eerlijk verdeeld: 2-2

Daarna begon KVA het tempo op te voeren. Bijzonder knap, want het team  had geen wisselspelers. Toch wisten ze op een 7-4 voorsprong te komen. Volgens het boekje van J. Conijn dan. Volgens het boekje van S. Chreidsrechter was het 7-5. Nu zou je kunnen zeggen dat een extra treffer mooi meegenomen is – en inderdaad, we klagen er niet over – maar aan de andere kant keurde hij ook ‘verdedigde’ doelpunten goed. Aan beide kanten. Dus mas e menos was 7-5 wel eerlijk.

Roda had echter geen zin in weer een (onnodige) verliespartij. Vorige week was al een gevalletje zonde. Cathy en Rebecca hamerde op beter overspelen, sneller vrijlopen, mannetjes/vrouwtjes overnemen en geduld. En zie daar, langzaam kroop Roda dichterbij. Sterker nog, gingen ze erop en erover; 8-11 voor bij het derde kwart. Met nog een mooie treffer van Nienke.

Hoewel KVA de kopjes niet liet hangen, zag je wel dat de energie op was. En tot overmaat van hun ramp, barstte het beroemde laatste Roda-kwart los. Zo’n kwartje hadden we al lang niet gezien. Het gas werd diep ingedrukt. Ballen werden snel naar elkaar overgespeeld, korte combinaties gezocht en de winst werd binnen gehengeld: 11-16. Of 10-15, of 9-14, of 11-17. Enfin, gewonnen in ieder gevall!