KZ A3 – Roda A1: Kampioenschap A1 komt steeds dichterbij

Na 2 weken rust kon Roda zaterdag weer aan de bak. De thuiswedstrijd tegen KZ staat nog fris in het geheugen. Roda had een topdag en KZ werd min of meer weggespeeld met 25-10. Maar of dat de A1 nog een tweede keer gaat lukken?? De vak indeling is aangepast en zo spelen in de aanval Koen, de gezusters Neuman en Remco. In de verdediging starten Jonne, Lars, Yoena en Naomi. Op de bank heeft Roda nog wat geheimen wapens zitten: Quincy en Maaike, die haar zus Nynke vervangt die net geopereerd is aan haar knie.

Dat Roda er lekker in zit blijkt in de eerste minuten al. Remco weet al vrij snel een vrije bal te benutten: 0-1. Direct daarna scoort Remco ook nog eens van afstand (0-2). Zo is KZ gelijk gewaarschuwd. De verdedig van Roda verzet ook goed werk. Ze zetten KZ vast, waardoor zij de bal niet goed kwijt kunnen. Een schot van een KZ dame in de 14de minuut doet KZ weer hopen: 1-2. Na een overtreding op Naomi weet Jonne uit de vrije bal te scoren: 1-3. Een slordige terug speel bal van Roda levert KZ een punt op: 2-3. Gelukkig komen de afstandsschoten van Koen en Lars op gang en zorgen voor 2-4 (Koen) en 2-5/2-6 (Lars). Remco kan in de aanval nog tweemaal een vrije bal in de korf krijgen: 2-7 en 2-8. Met een schot van Lars, 2 minuten voor de rust, maakt Roda 2-9 en valt er niet te twijfelen aan wie deze wedstrijd gaat winnen.

Ook in de tweede helft is het Roda met het initiatief. Gelijk weten zij weer de korf te vinden, 2-10 (Lars). Een doorloper van Ilse maakt 2-11. KZ komt er alleen aan te pas als er een strafworp wordt gegeven: 3-11 en 4-11. Lars is goed in vorm vandaag en scoort 4-12. Ilse benut een strafworp aan Roda zijde: 4-13. KZ moet veel meer moeite doen om te scoren. Af en toe weten ze nog iets in te brengen tegen Roda: 5-13. En wederom komt Lars aan de bal en is het weer raak: 5-14. Dan alweer een strafworp voor KZ: 6-14. Ook de afstandsschoten van Koen zijn om van te genieten: 6-15. In deze wedstrijd worden er wel veel punten weggegeven door overtredingen die bestraft worden met een strafworp. Overigens valt er niet veel aan te merken op de scheidsrechter. KZ weet alle strafworpen te scoren: 7-15. Quincy komt in het veld voor Jonne. En, na weer zo’n prachtig afstandsschot van Lars (7-16), laat Quincy zich gelijk gelden door de 7-17 te maken. Maaike komt er in voor Anne, die met een enkelblessure uitvalt. Ook zij weet haar “mannetje” wel te staan in de A1. Koen schiet 7-18. Dan 2 minuten voor tijd krijgt Ilse een strafworp vanwege een bewegende paal. Uiteraard is de strafworp raak: 7-19. Ook Yoena weet nog een keer te scoren en dan is het met 7-20 wel gedaan voor Roda. KZ weet op eigen kracht nog 2 doelpunten te maken en dan kan er bij een stand van 9-20 worden afgefloten. Een terechte uitslag die verdient is door het gehele team! En de wedstrijd was weer zo leuk om naar te kijken dat ik helemaal vergeten ben wat plaatjes te schieten…sorry!

Nu rest alleen nog de wedstrijd tegen concurrent OKV volgende week. De uitwedstrijd werd (onnodig) verloren, door een strafworp tegen in de laatste minuut. Laten we hopen dat de revanche net zo’n wedstrijd als vandaag wordt: leuk en lekker fris spel, maar dan met minder strafworpen tegen. Jullie kunnen het, zeker als alle koppies dezelfde kant op staan. Dus zet hem volgende week op! En aangezien alle jeugd toch aan de lunch zit in de sporthal, kunnen ze daarna mooi aanschuiven op de tribune en de A1 aanmoedigen, het team waar vele coaches vandaan komen!