KZ B4 – Roda B2: Een pracht wedstrijd!

Deze week de return wedstrijd tegen KZ. Vorige week was het een potje niet spectaculair korfbal van Roda, met als gevolg een gelijk spel. Maar voor een 2de kampioenschap op het veld in 1 jaar moet er toch echt gewonnen worden. Is Roda in staat om met deze druk om te gaan? Bert is weer de (last minute) coach, daar zal het zeker niet aan liggen!
Roda begint met Rick, Kaj, Jasmijn en Elana in de aanval. Raven, Roos, Junior en Steijn doen bij aanvang de aanval. Lotte is helaas, vorige week bij de inval van de B1, geblesseerd geraakt (beterschap!) en kan deze week niet spelen. Gelukkig wil Daan de B2 weer ondersteunen als reserve.
Vanaf het startsein van de wedstrijd zet Roda gelijk de druk erop. Diverse schietkansen maar ze willen er nog even niet in. Als Rick dan na ongeveer 5 minuten de eerste goal maakt is het al een klein feestje. KZ krijgt een strafworp mee en scoort direct de 1-1. Ai, jammer voor Roda. Dus moet er opnieuw moed gevonden worden om niet op achterstand te komen. Echter geeft KZ zich niet gelijk gewonnen, want zij ruiken na vorige week waarschijnlijk ook winkansen. Met een doorloper scoort KZ dan 2-1. Met wat aanmoedigingen langs de kant komt Roda, met weer eens een prachtig afstand schot van Roos, op 2-2. En nu doorstoten moeten ze hebben gedacht. Elana scoort 2-3 en Kaj met een afstand schot 2-4. Roda speelt heerlijk korfbal en KZ komt maar niet echt in de flow. Wellicht door het bevlogen spel van Roda.
Na de rust pakken we de draad weer op. Steijn heeft er ook zin in en scoort gelijk 2-5. Junior mag een strafworp nemen, maar de zenuwen zijn kennelijk niet te houden. Goed, de wedstrijd gaat door. KZ doet nog een poging de achterstand in te halen: 3-5. Langs de lijn genieten we van heerlijk korfbal van Roda. KZ komt er echt niet zo goed uit als vorige week en daar maakt Roda mooi gebruik van. Kaj scoort van onder de paal 3-6 en Rick nogmaals voor 3-7.
En zo wordt deze week de wedstrijd terecht gewonnen. Roda zet dit spel volgende week voort en dan kan concurrent OKV ook verslagen worden. En dan komt de kampioenstaart jullie kant op!
Top gespeeld, Bert bedankt voor het coachen en Daan ook bedankt voor je onmisbare ondersteuning!
Supporter langs de lijn