KZ C3 – Roda C1

De wedstrijd had enige lading: In de C3 van KZ zitten twee voormalig Roda speelsters. Beide kanten willen daardoor extra graag laten zien wat ze kunnen. Daarnaast staan beiden na twee wedstrijden bovenaan in de poule. Het gaat er evenwel gezellig aan toe. De dames van beide teams geven elkaar een knuffel op het veld, ouders begroeten elkaar vrolijk. Het zou absoluut een sportief potje worden.

Het eerste kwartier leek het erop dat we een voetbaluitslag zouden krijgen. Ondanks veel kansen van met name KZ kwam niemand tot scoren. Het was echter wel duidelijk dat de aanvallen van KZ uiteindelijk wel resultaat op moesten leveren. Met minder dan 10 minuten op de klok opende KZ de score met een doorloper en kort daarna nog één. Een vrije kans van kort onder de korf leverde zelfs de 3-0 op. De enige serieuze kans van Roda was een afstandschot van Yves, dat de rand van de korf raakte. Uiteindelijk ging KZ met 4-0 voorsprong de rust in.

De coaches van Roda hebben de rust duidelijk gebruikt om instructies te geven en de spelers op te peppen. Roda nam veel meer initiatief, speelde feller en creëerde meer kansen. Helaas bleven de punten uit. KZ kwam door een afstandschot en twee doorlopers op 7-0. Het publiek begon te vrezen voor een troosteloze X-0 uitslag. En als je dan denkt dat er geen kansen meer komen, gooit Iris van een grote afstand de bal heerlijk vlak de korf in. De eer is gered! En verzoek aan Iris om dit vaker te proberen!

Vanaf dat moment is de wedstrijd veel meer in evenwicht. Beide kanten proberen kansen te creëren, maar worden voortijdig gestopt of de bal ketst weer af op de verkeerde kant van de korf. Er wordt met name onder de paal wat meer geduwd, maar hierop reageert de scheidsrechter zeer adequaat. Tara lukt het om de bal er van een afstand in te gooien, maar het is wel duidelijk dat er niet veel meer in zit. KZ mag de wedstrijd met een doorloper afsluiten en zo moet Roda met 8-2 zijn meerdere erkennen in KZ C3.

Het was een sportieve, mooie wedstrijd met een behoorlijk nerveuze kant. Alle spelers hebben enorm hun best gedaan. KZ staat voorlopig eerste en Roda zakt naar de derde plek in de poule. We kijken uit naar de return (in dezelfde zaal)!